|
|
Lezzet Güneşi
Francala Maya ve bir tatlı kaşığı şekeri 1 çay bardağı ılık suda eritip, 15-20 dakika kabarıncaya kadar dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın, tuz, maya, kalan su ve tozşekeri katıp, iyice karıştırın. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 10 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, hamur iki katı kabarıncaya kadar ılık bir ortamda en az bir saat dinlendirin. Hamuru 5 dakika daha yoğurup, 30 cm. uzunluğunda rulo şekli verin, keskin bir bıçakla üzerine, enine 2-3 çizik yapın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerini tekrar mutfak havlusu ile örtüp, 10-15 dakika dinlendirin. Üzerine susam ve çörekotu serpip, elinizle hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 çorba kaşığı yaş ya da kuru maya * Yarım su bardağı su (ılık) * 2,5 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tozşeker * Yarım çay kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı susam * 1 çorba kaşığı çörekotu
|