Sıcak salata
Patates ve sarmısağa zeytinyağını ilave edip iyice harmanlayın ve fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerleri kapalı olarak patatesler gevrekleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika süresince pişirin. Patates ve etleri bir kapta harmanlayın. Daha sonra içine katmanız gereken ana malzemeler olan krema, sirke, mayonez, hardal tohumu ve soğanı karıştırın. Kremalı sosu, etli patateslere ilave edip iyice karıştırın. Salam dilimlerinin her birini dörde katlayarak karışımın aralarına yerleştirin. Bu doyurucu salata aynı zamanda oldukça da besleyici. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 tabak göğüs kuşbaşı (haşlanmış) * 4 dilim salam * 1 kg küçük patates (ikiye bölünmüş) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 su bardağı krema * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı mayonez * 2 çorba kaşığı hardal tohumu * 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
|