|
|
Lezzet Güneşi
Çanak köfte Kıyma, soğan, ekmek, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi robottan geçirip köfte harcını hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya ayırıp, yuvarlayın. Yuvarladığınız her bir köfte hamurunun ortasını su bardağının dibi ile bastırarak çukurlaştırın, kenarlarını düzeltin. Yumurta akını çırpın ve köftelerin içlerine sürün. Tereyağını köftelerin ortalarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Mantar, kekik ve maydanozu harmanlayıp, köftelere paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri serpip, fırında 15 dakika daha pişirin. Tosun paşa pilavı ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 700 gram piliç kıyma * 1 adet soğan (soyulmuş, dilimlenmiş) * 3 dilim ekmek (bayat, ufalanmış) * 1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı mantar (ince dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı kekik * Yarım demet maydanoz * 75 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
Tosun paşa pilavı Pirince bir çorba kaşığı tuz ve kaynar su katıp, en az bir saat dinlendirin. Pirinci nişastalı suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. Isıtılmış tereyağına tuz, şeker, defne yaprağı ve suyu ilave edip, kaynatın. Kaynayan suya yıkadığınız pirinç, nohut ve üzümü katıp, bir kez karıştırın, kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin. En az 10 dakika dinlendirip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3,5 su bardağı pirinç * 1 çorba kaşığı tuz * 3 su bardağı su * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 adet defne yaprağı * 1 su bardağı nohut (haşlanmış) * 1 su bardağı kuru üzüm (sultani)
|