|
|
Lezzet Güneşi
Ahududu soslu pasta Krema: Un ve şekeri harmanlayın, sütü karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte yumurtayı karıştırarak katın. Karıştırarak krema koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ateşten indirin. Kek: Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu katıp iyice karıştırın ve yağlanmış 25x35 cm. ebatlarında bir kaba dökün. Isıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirip soğutun. Keki küçük parçalar halinde koparın. Hazırladığınız kremayı 3 eşit parçaya, küçük parçalara ayrılmış kek, ahududu ve damla çikolatayı da iki parçaya bölün. Yuvarlak bir kalıbın içini streçle kaplayın. Kekin yarısını, kremanın üçte birini, çikolatanın ve ahududunun yarısını kabın içine yayın. Aynı sırayla kalan malzemeleri de yayıp, hafifçe bastırın. Kalan kremayı döküp streçleyin ve bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Servisten iki saat önce ters çevirerek tabağa çıkarın. Ahududu sosunu pişirip, kekin üzerine gezdirin. Bir saat buzdolabında dinlendirip, servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 5 çorba kaşığı tozşeker * 1 su bardağı un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 2,5 çorba kaşığı damla çikolata * 250 gram ahududu (şoklu) * 1 paket ahududu sosu Krema: * 1 su bardağından 1 parmak eksik un (elenmiş) * 1 su bardağı tozşeker * 3 su bardağı süt * 3 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 çorba kaşığı vanilya
|