Dereotlu kek
2adet çırpılmış yumurta, yarım su bardağı süt, 1 buçuk su bardağı sıvıyağ, bir adet rendelenmiş havuç ve 2 demet ince kıyılmış dereotunu harmanlayın. Karışıma un, kabartma tozu ve tuz katıp, iyice karıştırın. Karışımı 20 cm. çapında yağlanmış kek kalıbına döküp yayın ve ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 su bardağı un (elenmiş) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * Yarım su bardağı süt * 1,5 çay bardağı sıvıyağ * 1 adet havuç (rendelenmiş) * 2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 çay kaşığı tuz
|