Meyveli kurabiye
Tereyağı, şeker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpın. Meyve karışımı ve elenmiş unları karıştırarak ilave edin. Karışımdan kaşıkla parçalar alıp, elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine 5'er cm aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Pudra şekerini bir kaba ekleyip, hindistancevizli sütü ilave edin. Benmari usulü ısıtıp, sürülebilir bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine hazırladığınız kremadan döküp, krema donunca servis yapın. MALZEMELER (25 adet) * 125 gram tereyağı * 80 gram tozşeker * 1 adet yumurta * 1 su bardağı meyve şekerlemesi * 1 su bardağından 1 parmak eksik kekun (elenmiş) * 1 su bardağından 1 parmak eksik kepekli un (elenmiş) Şekerleme: * 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri * 1 çorba kaşığı hindistancevizi * Bir buçuk çorba kaşığı süt
|