|
 |
|
 |
Sarıgül: TCK pazarlığının parçasıyım
İçişleri Bakanlığı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül için soruşturma izni verdi. Sarıgül, soruşturma iznini "AKP-CHP yakınlaşmasının özü Sarıgül'ü yok etmek" diye yorumladı.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül İçişleri Bakanlığı'nın hakkında soruşturma başlatılmasına onay vermesi ve müfettiş görevlendirmesiyle ilgili olarak, "AKP-CHP yakınlaşmasında Sarıgül'ü yok etme mantığı var. Bu iddialar TCK pazarlığının bir parçası" dedi.
İÇİŞLERİ'NDEN İZİN İçişleri Bakanlığı, Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk, usulsüzlük, kaçak yapılaşmaya göz yumduğu iddialarıyla ilgili olarak bakanlık müfettişlerinin hazırladığı inceleme raporuna soruşturma onayı verdi. Müfettişlerin raporları doğrultusunda konunun yargıya yansıtılması gündeme gelebilecek. İçişleri Bakanlığı yetkilileri bu işlemin CHP'nin partiden uzaklaştırmak için başlattığı işlemlerle ilgisi olmadığını, "rutin bir işlem" olduğunu belirtti. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de soruşturma izniyle ilgili olarak SABAH'a yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
'BU BİR SARIGÜL OPERASYONU' "Her belediye başkanı için böyle iddialar ortaya atılıyor. Ben ne zaman meydanlara çıktım, Genel Merkez rahatsız olmaya başladı. Amaç beni kamuoyunda yıpratmak. CHP İzmit Milletvekili Sefa Sirmen ile ilgili Yuvacık Barajı'ndaki yolsuzluk iddialarına kimse dikkat etmiyor. Bu bir Mustafa Sarıgül operasyonu. TCK pazarlığının bir parçası. Bugüne kadar Tayip Erdoğan ve Deniz Baykal ilk defa bu kadar yakın. Karşılıklı gülümseyerek görüntü verdiler. Kamuoyu yoklamalarında Baykal'a yüzde 50 fark attım. Bu ne Recep Tayyip Erdoğan ne de Deniz Baykal'ın işine geliyor. İddialar 9 binayla ilgili. Bir-iki metre kaçak varmış. Türkiye'de hangi binada kaçak yok. CHP-AK Parti yakınlaşmasında Mustafa Sarıgül pazarlık marjı, Ankara'da Çankaya Belediyesi Bilkent'te bulunan Real Marketler zinciriyle ilgili 9 bin metre kaçağa izin verdi. AKPCHP yakınlaşmasının özü Sarıgül'ü yok etmek." İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmasını ise Sarıgül, "bugüne kadar hakkımda 6 yılda 10 ayrı bakan çeşitli konularda bu tür bir işlem uyguladı. dokuzundan beraat ettim. Biri de devam ediyor. Bu rutin bir işlemin devamıdır" dedi. Siyasette hiçbir şeyin tesadüf olmadığını belirten Sarıgül, "Biz bir yola çıktık. Şimdi belden aşağı vurmaya çalışıyorlar. Bunlara katlanacağız" dedi.
Fatih ERTÜRK / ANKARA
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|