Prenses şeftali
Şeftali ve muzları porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın. Yulaf ezmesi ve sütü kısık ateşte, yulaf ezmesi sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tereyağ, şeker ve pekmezi bir tavada yağ eriyene kadar ısıtıp, yulaf lapası ve unu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız karışımı, meyvelerin üzerine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri altın sarısı olup, katılaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz soğumasını bekleyin, arzu ederseniz krema ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet şeftali (dilimlenmiş) * 4 adet muz (dilimlenmiş) * 2/3 su bardağı yulaf ezmesi * 2/3 su bardağı süt (ılık) * 85 gram tereyağı * 1 çay bardağı esmer şeker * 1 çorba kaşığı pekmez * 2 çorba kaşığı un
|