Muzlu çikolatalı mus
4adet porsiyonluk sufle kalıbını buzluğa koyun. Çikolatayı benmari usulü eritip, katılaşmadan biraz soğuması için bekletin. Muzları soyup, püre haline gelinceye kadar çatalla ezin. Yumurta sarılarını hafif çırpıp, çikolatayla birlikte muza katın ve iyice karıştırın. Kremayı iyice katılaşıncaya kadar çırpıp, muzlu karışıma ekleyin. Yumurta beyazlarını kar kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıp, önce yarısını, daha sonra kalan yarısını muzlu karışıma yedirin. Buzluktaki kapları çıkartıp, hazırladığınız karışımı kaplara hemen paylaştırın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gram bitter çikolata (doğranmış) * 2 adet muz (olgun) * 2 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış) * 250 ml. krema * 2 çorba kaşığı badem (beyazlatılmış, kavrulmuş)
|