Meyve soslu baklava
1 limonun suyunu bir iki taşım kaynatın ve soğutun. Yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu ve undan yaptığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 20 ufak yumak yapın ve bu yumakları ufak ufak açarak aralarına nişasta koyun. Aralarına nişasta koyduğunuz hamurlardan 10 tanesini üst üste koyarak oklava ile açın. Daha sonra açtığınız hamurları tepsiye yayarak, içine ceviz koyun. Diğer 10 hamuru da aynı şekilde açarak üstüne koyun ve dilim dilim kesin. Daha sonra erittiğiniz tereyağı dilimlerin üzerine döküp, fırında pişirin. Piştikten sonra fırından çıkardığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti soğuk olarak dökün. Baklavanızı servis yaparken; çekirdeklerini çıkarıp, üzerine yarım çay kaşığı vanilya ilave ederek mutfak robotunda geçirdiğimiz taze kayısı sosunu ekleyerek konuklarımıza ikram edin.
Malzemeler (8 kişilik) * 1 yumurta * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 paket kabartma tozu * 3,5 bardak un * 125 gr. tereyağ * 2 paket nişasta * 100 gr. ceviz veya fındık * 1 kg. bal kabağı * 1 bardak şeker * 500 gr. taze kayısı
Şerbet: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su,
DİYET MUHALLEBİ Süt, un, kepekli un ve şekeri tencereye koyup, iyice karıştırın. Karıştıra karıştıra pişirin. Koyulaşınca ateşten alın. Kayısıları içine doğrayın. (Arzu ederseniz kayısıların yarısını doğrayıp, yarısını sos yapabilirsiniz.) Kaselere dökün. Soğuk servis yapın.
Malzemeler (6 kişilik) Kayısı sosu: * 500 gram kayısı * 1 çorba kaşığı şeker * Yarım çay kaşığı vanilya * 1 kg. light süt * 1 su bardağı esmer şeker * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı kepekli un * Yarım paket vanilya * 1 çorba kaşığı fındık * Tarçın
|