Korunmak için bu önerileri dikkate alın:
* Yeterli ve dengeli beslenin.
* İdeal vücut ağırlığınızı koruyun.
* Yağ tüketimini azaltın, yağlı etlerden mümkün oldukça uzak durun.
* Yiyecekleri hazırlarken kızartma, kavurma, tütsüleme yerine ızgara, fırında, buğulama, haşlama gibi pişirme yöntemlerini kullanın.
* Günlük tuz tüketiminiz beş - altı gramı geçmesin.
* Günde en az üç - beş porsiyon sebze ve meyve tüketin.
* Kabuklu yenebilen meyveleri kabuğuyla birlikte yiyin.
* Sofranızda, günde en az iki kez baklagil türü besin olsun.
* Kurubaklagillerin ıslama ve haşlama suyunu dökmeyin.
* Hazır satılan yiyeceklerin etiketlerini iyice inceleyin.
* Beyaz ekmek yerine kepekliyi tercih edin.
* Yiyecekleri hazırlama ve pişirme aşamasında domates, sarmısak, soğan, nane ve maydanoz gibi besinleri bol kullanın.
* Haftada üç gün en az 30 dakika yürümeye özen gösterin. Yüzme, bisiklet, step gibi egzersizler hem dinçlik kazandırır, hem de kilo almanızı önler.
|