İşlenmemiş hububat yiyen sağlığını koruyor
Buğday, çavdar ekmeği, kahverengi pirinç ve bulgurun şeker, kalp ve bazı kanser hastalıkları riskini önlediği bildirildi. American Journal of Nutrition adlı dergide yer alan araştırma sonucuna göre, işlenmemiş hububattan elde edilen besinleri yüksek oranda tüketenler kilolarını kontrol altında tutabiliyor ve kolesterol düzeyini indirebiliyor. Bu besinler, vücudun insüline karşı duyarlılığını ve dengesini de koruyabiliyor. Konuyla ilgili olarak, yaş ortalaması 54 olan 1338 erkek ve 1603 kadın denek üzerinde 5 yıl süren araştırma yapıldı. Sonuçta, işlenmemiş hububat tüketiminin şeker, kalp ve bazı kanser hastalıkları riskini indirebildiği belirlendi. Ayrıca, bu deneklerin sigaraya meyilli olmadıkları, vitamin kullanmayı adet edindikleri, daha az et, alkol, doymuş yağ ve daha fazla meyve, sebze yedikleri belirlendi.
|