Telaşlı Meksikalı
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğan ve yeşil biberi, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Barbunya ve suyu ekleyip, 15 dakika daha pişirin. Pişirme süresinin son 5 dakikasında mısır, domates suyu, kırmızıbiber ve tuzu katın. Pilav ile birlikte sıcak servis yapın.
Malzemeler (2 kişilik) * 500 gram kıyma
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı soğan (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı yeşil biber (iyi kıyılmış)
* Yarım kg barbunya (tane, haşlanmış, süzülmüş)
* 1,5 su bardağı su (kaynar)
* 1 su bardağı mısır (konserve)
* 1,5 su bardağı domates suyu
* Yarım çay kaşığı acı kırmızıbiber
* Tuz
|