Patates dolması
Patatesleri fırçalayarak yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın. Çatalla 5 yerinden delin. Fırın tepsisini yağlayıp, patatesleri üzerine yerleştirin ve üzerleri açık olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana kadar, 1 saat pişirin. Patateslerin üst kısımlarından ince bir kapak kesip, içlerini kaşıkla oyarak boşaltın. Fasulyeleri patateslere doldurup, üzerlerine ketçap gezdirip peynir serpin. Isıtılmış 200 derece fırında, peynir eriyene kadar pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet büyük boy patates * Zeytinyağı * Fasulyeli, peynirli harç * 500 gram kuru fasulye (konserve) * 1 çorba kaşığı ketçap * 1/3 su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş) * 2 sap maydanoz (iri kıyılmış)
|