| | Dikkat, mutfakta turistler var Şimdi bütün dünyada yeni ve çok gözde bir turizm sahası var. Gastronomi. Yani yiyecek ve içecek meraklılarının yeni şeyler öğrenmek, lezzet ve tatlar keşfetmek için yaptıkları seyahatler. Görünen o ki, bu heves Türkiye'de de giderek yükseliyor. Biz Türklerin gezi maksat ve...devamı |
|
| | Suyun da tadı kaçıyor Bizler suyu "sebil" görmeye alışmış bir ulusuz. Oysa kafamızı sınırlarımızın dışına çıkardığımızda sıradan içme sularının çoktan pahalı meşrubat statüsüne terfi ettiğini görüyor, hayret ediyoruz. Dünyada Türkiye Bir restoranda içeceğiniz suyu ısmarlarken menüden fiyatına hiç bakar...devamı |
|
| | Denizden sofraya gelen tatlar Evinizde şık bir davet vermek istiyor ama ne hazırlayacağınızı bilemiyorsanız, işte size Sunay Babahan'ın, "Kim Korkar Yemekli Misafirden" adlı kitabından seçme bir mönü. Evde yemekli davet vermek kimileri için gerçek bir kabus. Sunay Babahan'ın yazdığı "Kim Korkar Yemekli Misafirden!"...devamı |
|
| | Sushi tutkunlarına Sıcakların gelmesiyle, pek çok restoran yaz mönülerini oluşturmaya başladı. Birbirinden lezzetli sushi çeşitleri ve dondurmalı tatlıları bulunan Mori de bunlardan biri. Üstelik bu yaz mönüsünde çok sayıda yenilikler de yapmış. Maguro Tartar Roll, Mori Ebi Roll, Kyoto California, Somon...devamı |
|
| | Buz gibi tatlar Beyoğlu Çiçek Pasajı girişindeki Şarabi, sıcaklardan bunalanların içine su serpiyor. Mekan, alışveriş sonrası ya da iş çıkışı serin bir mola vermek isteyenler için, yaza özel içecekler hazırladı. Buzlu içecekleri seven ve farklı tatlarla tanışmak isteyenlere yönelik içecekler arasında;...devamı |
|
| | Hepsine değil, kötü şaraba Fransız kalın Yabancı menşeili her şey iyi olmayabilir. Mutsuz olmak istemiyorsanız üzerinde yabancı etiket gördüğünüz bütün şaraplara teslim olmayın. Bir hafta oluyor. Bizim yazı işlerinden Pınar Şengül aradı. Hazırladıkları bir haberle ilgili sorular sordu. İthal şaraplar, tüketici, üretici...devamı |
|
| | Açık büfede aç kalmamak için Bir zamanlar zenginler konuklarına altın ve gümüş takımlarını gösterirlermiş büfelerinde. Bugün büfe adı açık büfede yaşıyor. Ancak bir açık büfede insanın doğru dürüst yemek yiyip, içki içebilmesi için "kırkayak" olması gerekir. Ortaçağ, Rönesans ve Barok dönemlerinde resmi ziyafetler...devamı |
|
| | Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu Açıkçası "Türk kahvesi" ilk uluslararası markamız. Hem biz yaratmışız, hem zamana direnmiş, hem de çağrıştırdığı şeyler olumlu. Keyif, lezzet, sofistikasyon, doğunun gizemi... Ama artık Türkiye'de bir sürü lokantada "Türk kahvesi" yok. Toplumsal Tarih adlı bir dergi var. Tarih Vakfı...devamı |
|
| | Bodrum'da tatil başkadır Göltürkbükü'ndeki Divan Palmira, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bodrum severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Doğayla içiçe, 18 dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulu otelin. 55'i standart, 1'i özel ve 4'ü suit olmak üzere 60 yatağı var. Plajı ve hemen deniz kıyısındaki...devamı |
|