|
|
|
|
|
Sakız Yahnisi
|
|
Malzeme (6 kişilik) 1 kilo kuşbaşı dana eti 1 kilo arpacık soğan 1 baş sarmısak 5 adet domates 1/2 adet portakal kabuğu 2 damla sakız 2 adet defne yaprağı 8-10 adet tane karabiber 2 tatlı kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz. * Arpacık soğanları 10 dakika kaynar suda bekletin. Kök kısımlarını kesmeden kabuklarını soyun. * Kuşbaşı etleri tencerede kapağı kapalı, kısık ateşte pişmeye bırakın. * Etler pişmeden suyunu çektiğinde her defasında bir çay bardağı sıcak su takviyesi yapın. * Etler piştiğinde bir kahve fincanı zeytinyağı ekleyip, kavurun ve tencerenin ortasına çıkartın. * Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın. Üç kahve fincanı zeytinyağı koyun. * Kızgın yağda arpacık soğanları kızartın. Kızaranları süzerek tenceredeki etlerin yanına dizin. * Rendelenmiş domatesleri suyunu çekmeye yakın ateşten alın ve tencereye boca edin. * İçine sarmısak, tane karabiber, defne yaprağı, doğranmış portakal kabuğu, damla sakızı, tuzu ve bir bardak suyu da ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın, ilk kaynamadan sonra ocağın altını kısın. * Soğanlar piştiğinde kimyonu ve sirkeyi katın. * Sıcak servis edin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|