| | Sushi tutkunlarına Sıcakların gelmesiyle, pek çok restoran yaz mönülerini oluşturmaya başladı. Birbirinden lezzetli sushi çeşitleri ve dondurmalı tatlıları bulunan Mori de bunlardan biri. Üstelik bu yaz mönüsünde çok sayıda yenilikler de yapmış. Maguro Tartar Roll, Mori Ebi Roll, Kyoto California, Somon...devamı |
|
| | Buz gibi tatlar Beyoğlu Çiçek Pasajı girişindeki Şarabi, sıcaklardan bunalanların içine su serpiyor. Mekan, alışveriş sonrası ya da iş çıkışı serin bir mola vermek isteyenler için, yaza özel içecekler hazırladı. Buzlu içecekleri seven ve farklı tatlarla tanışmak isteyenlere yönelik içecekler arasında;...devamı |
|
| | Hepsine değil, kötü şaraba Fransız kalın Yabancı menşeili her şey iyi olmayabilir. Mutsuz olmak istemiyorsanız üzerinde yabancı etiket gördüğünüz bütün şaraplara teslim olmayın. Bir hafta oluyor. Bizim yazı işlerinden Pınar Şengül aradı. Hazırladıkları bir haberle ilgili sorular sordu. İthal şaraplar, tüketici, üretici...devamı |
|
| | Açık büfede aç kalmamak için Bir zamanlar zenginler konuklarına altın ve gümüş takımlarını gösterirlermiş büfelerinde. Bugün büfe adı açık büfede yaşıyor. Ancak bir açık büfede insanın doğru dürüst yemek yiyip, içki içebilmesi için "kırkayak" olması gerekir. Ortaçağ, Rönesans ve Barok dönemlerinde resmi ziyafetler...devamı |
|
| | Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu Açıkçası "Türk kahvesi" ilk uluslararası markamız. Hem biz yaratmışız, hem zamana direnmiş, hem de çağrıştırdığı şeyler olumlu. Keyif, lezzet, sofistikasyon, doğunun gizemi... Ama artık Türkiye'de bir sürü lokantada "Türk kahvesi" yok. Toplumsal Tarih adlı bir dergi var. Tarih Vakfı...devamı |
|
| | Bodrum'da tatil başkadır Göltürkbükü'ndeki Divan Palmira, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bodrum severlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Doğayla içiçe, 18 dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulu otelin. 55'i standart, 1'i özel ve 4'ü suit olmak üzere 60 yatağı var. Plajı ve hemen deniz kıyısındaki...devamı |
|
| | Eğlence kışın da sürecek İstanbul gece yaşamında farklı stiliyle öncü markalardan biri olan Çubuklu Hayal Kahvesi 10. yazında tarzının en iyisi olmaya aday. Geçtiğimiz hafta yaza kapılarını açan mekan, bu yıl ilk kez kışın da açık. Haliç'te geleneksel Rum meyhanesinin tarzı ve lezzetiyle sevilen Cibalikapı...devamı |
|
| | Çikolata yapabilirsiniz Dünyaca ünlü Mövenpick gastronomisini İstanbul'a taşıyan Mövenpick Hotel İstanbul, lezzetli çikolatalarının sırrını 19 Haziran'daki Çikolata Yapımı Kursu'nda açıklıyor. Çikolata tutkunlarının büyük ilgi göstereceği kurs, uygulamalı olarak yardımcı aşçıbaşı Mehmet Siriş ve pasta şefi Yücel...devamı |
|
| | Çatalsız bir dünyaya doğru 16. yüzyılda sofralara giren çatal bıçağın yerini, şimdi neredeyse plastikten gülünç bir kokteyl kürdanı ya da beş parmağımız alıyor. Batı çoktan eski Mısır'ı solladı. Oturarak yemek yemek, şimdi yerini yürüyerek yemek yemeye bıraktı. Bugün neredeyse her yerde ellerimizle yemek...devamı |
|