"DÜNYA Sağlık Örgütü, katkı maddelerinde "Günlük alınabilecek maksimum değer"i belirlemiş. Bu değer (ADI= Acceptable Daily Intake) olarak tanımlanıyor. ADI değeri, bir bireyin vücut ağırlığı esas alınarak tüm yaşamı boyunca bir sağlık riski olmaksızın tüketebileceği katkı maddesi miktarını ifade ediyor. Ancak bazı bireylerde E kodlu katkı maddelerinin olumsuz etkileri görülebiliyor. Örneğin, Azo boyası- Tartrazine (sarı boya) maddesinin astım ve hiperaktiviteye, benzoatların astıma, sülfitlerin ise nefes zorluğu, kızarıklıklar, bulantı, ciltte döküntüler gibi sorunlara neden olduğunu söylenir. Çocuklar daha düşük vücut ağırlığına sahip olmakla beraber, daha yüksek enerji ve gıda ihtiyacındadır. Çocuklar belirli gıda maddelerini sadece sevdikleri için çok miktarda tüketebilirler. Dolayısıyla gıda maddelerinin katkı maddesi içermesi durumunda bunların alımı da yüksek olabilir."