|
|
|
|
|
|
Gökyüzündeki ikram yere iniyor
USAŞ havalimanlarında işlettiği restoran ve cafeleri büyük alışveriş merkezleri ve sahil beldelerine taşımaya hazırlanıyor
Türkiye'de havayolu ikram sektörünün yüzde 76'sını elinde bulunduran Uçaklara Servis A.Ş. (USAŞ), havalimanlarında işlettiği restoran ve cafeleri büyük alışveriş merkezleri ve sahil beldelerine taşımaya hazırlanıyor. Franchise sistemi ve kendi oluşturduğu restoran konsepti ile 9 havalimanında 60'a yakın restoran ve kafe işleten USAŞ, bu yaz Antalya Lara Plajı'nda Laila tarzı bir mekan oluşturacak. Merkez Transport Dergisi'nin bu ayki sayısında, USAŞ Murahhas Müdürü ve CEO'su Mohamed Hammam'ın havalimanı restoranları, catering pazarının geleceği, Türk Hava Yolları ile ilişkileri ve 2004'ten beklentileri üzerine dikkat çeken görüşleri yer alıyor.
Hammam, Antalya Lara Plajı'nda bir eğlence merkezi açmayı planladıklarını, bu yaz yürürlüğe girecek proje kapsamında Lara'daki 11 plajın üçünde restoran işletmeciliğine hazırlandıklarını kaydetti. Büyük alışveriş merkezlerinde de restoran açmayı planladıklarını bildiren Hammam, "Günümüzde oteller dahi yemek işini dışarıya outsource etmeye başladılar. Onlara da hizmet vermeyi düşünebiliriz ama kısa vadede değil" diye konuştu. İç hatlardaki haraketliliğin yepyeni hizmet noktalarının ve terminallerin oluşumuna yol açtığına dikkat çeken Hammam, bu yıl Antalya ve Dalaman gibi yeni açılacak terminallerde de restoran açma çabasında olacaklarını söyledi.
Yerli ve yabancı havayollarına 500'ün üzerinde mönü sunan USAŞ'ın hijyenik mutfaklarında yılın 365 günü 24 saat havayollarının istediği özel yemekler hazırlanıyor. Hazırlanan bu yemeklerin 16.5 milyon adedi uçaklarda, 5 milyonu ise havalimanlarındaki restoranlarda tüketiliyor. Şirket hizmet kalitesini geliştirmek adına yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Transport sektörün nabzını tutan haberleriyle dikkat çekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|