kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Talimhane NATO zirvesine hazır olacak
Talimhane NATO zirvesine hazır olacak
Neler Yapılacak?

Talimhane NATO zirvesine hazır olacak

Çiçeği burnunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Talimhane'yi bir turizm mekanı haline getirmek için 120 işçi ve 16 mühendisle gece gündüz çalışıyor. Talimhane'de Nato Zirvesi'ne kadar her şey yenilenecek. Ondan sonra yeni başkan, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki yeniliklere devam edecek.

NATO zirvesine az bir süre kala İstanbul'daki hummalı çalışmalar daha bir hız kazandı. Örneğin Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne yakınlığı, işyerleri ve otellerin yoğun olarak bulunduğu Talimhane Bölgesi, 15 Haziran'da yepyeni bir görünüme kavuşmuş olarak çıkacak İstanbullu'nun karşısına. Beyoğlu'nun çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 120 işçi ve 16 mühendisle Talimhane'yi Paris'in Şanzelize Caddesi'nden daha güzel yapmak için çalışıyor. "Beyoğlu İstanbul'un gözbebeği. İnsanlar buranın güvenli, düzenli, temiz görünmesini istiyor" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, başkan olmadan önce kurduğu 'araç trafiğine kapalı bir Talimhane' hayallerinin gerçek olacağından dolayı çok mutlu. Başkan Demircan, Talimhane'yi en iyi bilenlerden zaten. Belediye başkanı olmadan önce bölgede bir turizm acentesi olan başkan Demircan, koltuğuna oturur oturmaz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kapısını çalmış. Topbaş, 'Talimhane Projesi'ne çok sıcak bakmış ve gerekli maddi desteği hemen sağlamış.

BEŞ CADDE TRAFİĞE KAPANIYOR
Talimhane 15 Haziran itibariyle araç trafiğine kapatılacak. Peki sonra ne olacak? Bunun cevabını çalışmaların sürdüğü yerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan alıyoruz: "Turizmcilerin bu bölgedeki ihtiyaçlarını biliyorum. Burası turizm bölgesi olarak ilan edilmişti ama gerçek kimliğinden çok uzaktı. Çok güzel otellerin olduğu aynı zamanda yedek parçacıların bulunduğu bir mekan burası. Biz beş caddeyi yayalaştırıyoruz. Çok geniş kaldırımlar yapacağız. Arnavut kaldırımları olacak. Aydınlatmayı da sağlayacağız. Buradaki bina sahiplerine de binalarına sahip çıkmalarını söylüyoruz. Bölgedeki otellerle konuştuk; güvenliği kendileri çözecekler ve burada girişi çıkışı kontrol altına alacağız."

KÜÇÜK KAFELER MEKANI OLACAK
Bölgeye tam 12 trilyonluk yatırım yapıldı. Başkan Demircan, proje tamamlandığında Talimhane'nin yüzünün tamamen değişeceğini söylüyor: "Burası uluslararası kongrelerin yapıldığı alan içinde. NATO zirvesinde buraya birçok konuk gelecek. Bu düzenleme buraya yatırım yapılmasını da hızlandıracak. Bu caddelerde sanat gösterileri, minik aktiviteler gerçekleşecek. Burada küçük kafeler oluşacak zamanla ve Talimhane çok farklı ve hoş bir yer haline dönüşecek."

ESNAFTAN BÜYÜK DESTEK
Beyoğlu Belediyesi'nin bu projesi esnaftan da büyük destek görmüş. Bölgede yer alan büyük oteller, dükkanlar, hatta yedek parçacılar bile Başkan Demircan'ı destekliyor. Bu desteği Başkan Demircan şöyle değerlendiriyor: "Bu yatırım burayı ayağa kaldıracak. Yedek parçacıların tepkili olacağını sanıyordum ama değiller; dükkanlarını turizm amaçlı kullanmayı düşünüyorlar. Yani yedek parçacılar halıcı, kafe olabilir zamanla. Dünyanın her yerinde şehrin merkezindeki turistik ve tarihi yerler en pahalı yerlerdir ama Talimhane, tam tersine kentin en ucuz yerleri. Çünkü insanların buraya inancı az. Şimdi her anlamda burası kıymet kazanacak. Ayrıca AB'den fon da bulmaya çalışıyoruz. Bölgenin geri kalmış tarafından işe ihtiyacı olan insanları ara eleman olarak yetiştireceğiz. Tabii burada ikamet eden insanlar olması gerekiyor." Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'ın projeleri bununla bitmiyor elbette. İstiklal Caddesi'ndeki elektrik direkleri kalkacak, aydınlatma yeniden ele alınacak. Caddede esnafla ortak güvenlik sistemi oluşturulacak. Meydandaki otobüs garajı da AKM'nin arkasına taşınacak. Bölge turistik alan haline gelecek.

SONAT CANIDAR HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu oyunu yalnızca kadınlar izleyebilecek
 İş stresini Latin danslarıyla atıyorlar
 ABD elçiliğinde hayır defilesi
 Mankenlerin zatürree korkusu
 Haluk Levent konsere yetişecek
 Mutluluğun formülünü öğretiyor
 10 asırdır ayakta
 İstanbul tarihi gün ışığına çıktı
 Bartın İtalya'da
 Leylekler elektrikli yuvalarına veda ediyor
 Rüyanın şiirini yazdı
 İki genç viyolonselcinin büyük başarısı
 Evlilik erkeği değiştirir
 Nasreddin Hoca aranıyor
 Markuteri kutu
HAKAN & UTKU
Zeynep'in anıları
* Bir gün babam beni beni köşke...
AYŞE TÜTER
Amerikan patatesi
Karpuz dilimi doğradığınız patatesleri...
Bu hayat bana hediye, herkesle paylaşmalıyım
Bu hayat bana hediye, herkesle paylaşmalıyım
Doğum yapmasının ardından ani kalp yetmezliği geçiren Hamide Akman...
Zerda'nın yaşam savaşı
Zerda'nın yaşam savaşı
Doğuştan kalbi delik olan beş buçuk aylık Zerda Öztürk'ün ailesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.