Dondurmanıngüvenli olması için sadece üretimin iyi olması yetmiyor, taşınması ve satışının yapıldığı noktalarda depolama sıcaklığının da en az 18 derece olması gerekiyor. Peki bu tehlikelerden nasıl korunulabilir? Boyacıoğlu'nun iki önerisi var. Birincisi gelişigüzel yerlerden dondurma satın almamak. (Zira bazı satış zincirlerinde dondurma dolaplarının çok elektrik tüketmemesi için fişini ara sıra çekenlere de rastlanıyor.) İkincisi, dondurmayı ambalajıyla marketten bile alsanız, eve getirirken dikkatli olmak. Eğer uzun süre alan bir alışveriş yapılıyorsa, diğer donmuş ürünlerde olduğu gibi, dondurmayı da alışverişin sonunda satın almak. Eve gidince öncelikle dondurmayı dondurucuya yerleştirmek. Dondurma erimiş ve çözünmüş ise de kesinlikle yeniden dondurmamak.