Kansere karşı vitamin
A vitamini eksikliği, akciğer, yemek borusu ve mide kanserlerine zemin hazırlarken, C vitamini takviyesi, bu hastalığa karşı kalkan işlevi görüyor.
Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, kanserden korunmak için vitamin takviyesi öneriyor. A, B, C ve E vitaminlerinin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki sağladığını hatırlatan Prof. Tuncer, "İçeriğinde folik asitin de bulunduğu vitamin tabletleri, sizi kanserden koruyacaktır" diyor. Prof. Dr. Murat Tuncer, kepekli besin maddelerinin de kanserden koruyucu özelliği olduğuna dikkat çekerek, "Sebze ve meyve yiyin" şeklinde konuşuyor.
Her gün bir kadeh şarap Prof. Dr. Murat Tuncer, kanser ve kalp hastalıklarına karşı alınması gereken önlemleri şöyle sıralıyor: "Günde bir iki kadeh şarap kanser riskini azaltır. Aşırı kilo ise, sadece kanserin değil pek çok hastalığın nedenidir."
|