|
|
Dondurmalı kabak
Balkabağı, su ve şekeri harmanlayıp kısık ateşte karıştırarak 25 dakika pişirin (gerekirse su ekleyin). Zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip, robottan geçirerek püre yapın ve soğutun. Eritilmiş tereyağında bisküvileri ateşin üzerinde 3 dakika karıştırarak hafif kavurun. Porsiyonluk halka kalıpları veya 25 santim çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız tereyağlı bisküviyi kalıplara paylaştırın ve üzerlerine bastırarak sıkılaştırın. Dondurmadan dilimler keserek kalıplardaki bisküvilerin üzerine paylaştırın. Balkabağı püresini de kalıplara paylaştırıp, hemen dondurucuya koyun ve en az 4 saat dinlendirin. Kalıplardan kolay çıkması için servis yapmadan önce oda sıcaklığında 3-4 dakika bekletin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg balkabağı (rendelenmiş) * 1 su bardağı su * 1 su bardağı şeker * Yarım tatlı kaşığı zencefil * 1 tatlı kaşığı tarçın * Yarım çay kaşığı muskat (rendelenmiş) * 4 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 1 paket pötibör bisküvi (ince kırıklanmış) * Yarım kg. vanilyalı dondurma * 3 sap nane (yapraklanmış)
|