kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Sinema
    Çizerler
    Teknoloji
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahatlamanın 1001 hali
Son trend sualtı yogası
Rahatlamanın 1001 hali

Rahatlamanın 1001 hali

Kent insanını stresten arındıracak rahatlatma metotlarına sualtı yogası da eklendi. Huzur veren ve panik atak gibi sorunlara çözüm sunan sualtı yogası, Kaş'ta yapılıyor.

Şehir hayatından yorulup acilen dinlenmek isteyen iki kadının kurduğu yoga merkezi Uma Yoga, herkese üzerindeki yorgunluğu hemen hiç vakit kaybetmeden atmanın yollarını gösteriyor. Rek lamcılık yapan Sinem Gürkaynak ve uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen psikolog Sedef Büyükataman, "Aslında biz iş hayatının getirdiği yoğun stresten arınmak istiyorduk. Metropol hayatının getirdiği ağır çalışma koşullarının vücudumuzda ve ruhumuzda oluşturduğu yıpranmayı, üzerimizden atmaya çalışıyorduk. Çok yorulmuştuk. Yoga bizim için beklemediğimiz kapılar açtı. Sonra bunu herkesle paylaşmak ve yaymak istedik" diye anlatıyorlar UmaYoga'yı kurma nedenlerini. Şimdi bu merkezde herkes için en uygun yoga yöntemini gösteren onlarca uzman var. Tütsü kokuları, insanı rahatlatan müzik ve bitki çayları ile karşılanan konuklar, ön görüşmeden sonra uygun yoga alanlarına yönlendiriliyorlar. Hatha, integral, shivanda, yinyang, kundalini gibi yoga yöntemleri, isimleri yabancı gelse de hayatın içinden çıktığı için her yerde, herkesçe uygulanabiliyor. Ayrıca bu merkezde bulunan Çağdaş Meditasyon Atölyesi, beyinsel rahatlama tekniklerini veriyor. Buradaki teknikleri yalnızca Uzakdoğu değil, Kızılderili, Hint, Sufi, Zen gibi pek çok gelenekten besleniyor.

DENİZ ALTINDA YOGA
Hamileler nefes terapi ile hamilelik dönemi daha kolay geçirmenin yollarını öğreniyorlar. Ağrısız doğum için egzersizler yapıyorlar. Kimi çocuğu ile birlikte geliyor. Çocuklar oyun gibi yoganın ruhu dinlendiren öğretilerini alıyorlar. Hayatta karşılaşacakları yoğunlaşma, konsantrasyon gibi önemli unsurlarla küçük yaşta tanışıyorlar. Her yerde her zaman yoga yapılabileceğini savunan merkez deniz altında, otobüste, iş yerinde gerektiği zaman yoga yapmanın en doğru yollarını gösteriyor. Deniz Susever, dalış eğitmenliği yapıyor. Ve bu merkezin yoga eğitmenlerinden biri. Su altında yoga eğitimi veriyor. Her yıl oluşturduğu grupla Kaş'ta kampa giriyor. Su altında direkt anne karnındaki ortamın oluştuğunu, bu nedenle bütün bir yılı stresle baş etmek için geçiren insanların su altında meditasyon yaparak büyük bir huzura kavuştuklarını anlatıyor. Meditasyonun aynı zamanda dalışa konsantrasyonu artırdığını, klostrofobisi ve panik atağı olan kişiler için de bir tedavi niteliği taşıdığını söylüyor.

ENERJİ TERAPİLERİ DE VAR
Bu merkezdeki eğitmenlerin çoğu pazarlama, reklam, tekstil gibi iş hayatının kalbinden gelmişler. Sonra belli bir yol ayrımında bu öğretilerle karşılaştıklarını ve yurtdışında bu konuda eğitim aldıktan sonra yöntemleri paylaşmaya çalıştıklarını söylüyorlar. "Kimin neye, ne şekilde ihtiyacı varsa, önce onu keşfediyoruz. Sonra rahatlamayı sağlıyoruz" diyorlar. Merkezde enerji terapileri veren Deniz Dosdoğru, eski bir voleybolcu. Bir süre tekstil sektöründe çalıştıktan sonra, bu konuda eğitim aldığını söylüyor. "Varolan elektromanyetik alanda aşırı elektromanyetik biriktiriyoruz. Yeni yaşamın getirdiği sorunlar, üzerimizde hep bir ağırlığın oluşmasını sağlıyor. Cep telefonlar, bilgisayarlar, plaza ortamı bizim vücudumuzu olumsuz etkiliyor. Dengemizi yeniden sağlamak için bu enerji terapileri son derece önemli" diyor. Dans ve egzersiz hareketleriyle meditasyon yapmanın yolları da veriliyor. Hayatın ritminin hızlandığını anlatan eğitmen Songeet, artık yalnızca oturup hiç hareket etmeden meditasyon yapmanın günümüzde her insana uygun olmadığına inanıyor. Zıplamak, bağırmak, üstelik bunları belli bir düzen ve amaç için grup halinde yapmanın insanın üzerinde büyük etkisi olduğunu, ancak bunun tekniklerinin öğrenilmesi gerektiğini söylüyor. Yang Fu Lin, sinir sıkışması, bel fıtığı gibi problemi olanlara özel terapiler uyguluyor. Siyatik ağrılarına birebir geldiğini anlattığı masajı ile sıkışmış enerji noktalarını açtığını söylüyor.

AMAÇ RAHATLAMAK
Madlen Bilginer de yaptığı farklı enerji terapileri ile vücut katmanları arasında sıkışan enerjinin tüm vücuda akmasını sağlıyor. Bütün bunların dışında Tai-Chi, Kung Fu gibi geleneksel Uzakdoğu savaş sanatları bu merkezde kullanılan diğer rahatlama yöntemleri olarak öğretiliyor. Kişisel gelişimi sağlayan bu yöntemler bireysel ve grup çalışmaları halinde verilebildiği gibi, şirketlere özel programlar halinde de sunuluyor. Onlarca eğitmenin paylaştığı yüzlerce metodun tek bir amacı var; insanı beden ve ruh olarak rahatlatmak...
Bilgi için tel: (0212) 264 51 45 / 01 (0533) 749 70 38

Esra TÜZÜN / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kadın zekâsı seri öldürüyor!
 NAZIM'ın hayatı başka bahara kaldı
 İtalya'dan ucuz ve leziz şaraplar
 5 yıldızlı Bvlgari Hotel Milano'da açılıyor
 İnönü beyaz şarap Menderes bonfile Özal kalkan severdi
 Saddam hapiste, sırları 'Babil Yanarken'de
 Nezih, kebaplarını ödülle taçlandırdı
 Bu ayakkabılar TARİH YAZDI
 Sofranıza güneş doğsun
 atv dizileriyle yine zirvede!
GÜLSE BİRSEL
Alışverişte 'Hayır' demenin püf noktaları
Uzun zamandır...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mercimekli kereviz
BKerevizleri...
REFİK DURBAŞ
Hayatın kıyısında mutsuz bir kadın
Nişantaşı'nda,...
Kavuşamadılar
Aylar önce İsviçre'ye iş için uğurladığı nişanlısını karşılamak üzere...
Arkadaşının ölümüne tanık oldu
İstanbul TEM Otoyolu, Sadabad Viyadüğü'nde önceki gece saat...
Son engel aşıldı
Talim Terbiye Kurulu'nda Kürtçe bilen üye bulunmadığı için geciken...
Sponsor buldu; hem para hem gözlük aldı
Sponsor buldu; hem para hem gözlük aldı
'Neredesin Firuze' filminde kırık camlı gözlükleriyle herkesi...
"Hülya'da Pınar Altuğ sendromu var"
Hülya Avşar, aynı dizide rol alacağı Metin Akpınar için; "Böyle yaşlı...
Şarkıcılığa soyundu
Şarkıcılığa soyundu
Amerika'da dünyaya gelen Caprice Bourret, dünya çapındaki...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Sinema | Çizerler | Teknoloji | On
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.