Pınar tesisleri internet ortamında 24 saat izlenebilecek. İsteyen, satın aldığı sütün hangi çiftçiden alındığını, hangi veterinerin kontrolünden geçtiğini barkod girerek öğrenebilecek.
Gıda sektöründe artan rekabet, yeni çeşitler ve fiyat indirimlerinden sonra "gıda güvenliği'nin önemini de artırdı. Kimi perakende zincirlerinin "üretim izni olmayan ürünü rafa koymama" şeklinde başlattığı bu eğilime, Yaşar Holding de Pınar'ın üretim tesislerini şeffaflaştırarak uydu. Pınar, dünyada ilk kez gerçekleştirilen uygulamayla, internet sitesinde, üretim tesislerini 7 gün 24 saat boyunca tüketicinin gözleri önüne serecek. ''www.pinarmutfagi.com'' internet sitesine giren tüketiciler, 18 kameranın yerleştirildiği Pınar tesislerinde o anki üretim faaliyetlerini ve bir Pınar ürününün sofraya gelmeden önce geçtiği süreci izleyebilecek. Pınar ürünlerinin üzerindeki barkod numarasını giren tüketici, sütün hangi çiftçiden alındığını, sucukta kullanılan etin veteriner kontrolünü, ya da bakanlık izni olup olmadığını görebilecek.
STERİL ORTAM Yaşar Grubu'nun, her şeyiyle şeffaf olmasını istediklerini belirten İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, ''Bir tarihte (karakolların duvarı cam olacak) diyerek seçimi kazananlar gibi, bizler de Yaşar Holding'in duvarlarını renkli camlardan yapacağız, sizler görebilesiniz diye'' dedi. Ürünlerin paketlemesinin, beyin ameliyatı yapılabilecek hijyenik ortamda gerçekleştirildiğini söyleyen Denizkurdu, etin kilosunun en düşük 8 milyon lira olduğu yerde 3 milyon liraya sosis satıldığına dikkati çekerek, ''Yabancı orijinli market satsın ABD'de görelim bakalım'' diye konuştu. Gıda Grubu Başkanı Ahmet Arsan da, Gıda Grubu'nun cirosunun 780 milyon dolar, ihracatının 32 milyon dolar olduğunu bildirdi. Ete su enjekte edilmesi, eti olmayan sucuk, süt kullanılmadan gerçekleştirilen peynir gibi örneklerin rezalet olduğunu belirten Arsan, AB uzmanlarının yaptığı denetimlerden geçen 4 tesisten birinin Pınar olduğunu, AB'nin resmi gazetesinde de bunun yayınladığını belirterek, AB ülkelerine ihracat için bir sorun bulunmadığını bildirdi.
AB'YE İHRACAT YOLU Hasan Denizkurdu, Kanatlı ürünlerin Avrupa'ya ihracatında çıkan sorunlar için en büyük çabayı Pınar'ın gösterdiğini belirterek, "Tarım Bakanlığı'nın veremediği teminatı biz tesislerimizi açarak verdik. Şimdi AB, 5 tesisten hindi almaya başladı. Aynı şekilde Arap ülkelerinde de bu yasak kalktı. Nisan ayında orada toplanacağız. Arap ülkelerine 30 milyon dolarlık labne ihraç ediyoruz. Et de başlarsa bunu üçe katlarız, Türk hayvancılığı da gelişir" dedi.