Lezzet Güneşi
Zencefilli balık Balıkları yağlanmış bir tavada her iki tarafını kızartarak pişirin. Küçük bir tencerede tereyağını eritip, rendelenmiş limon kabuklarını, limon suyunu ve zencefili 1 dakika pişirin. Maydanoz ve taze soğanı da ilave edip, bir kere karıştırın. Balıkların üzerine hazırladığınız sostan dökerek sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 4 adet fileto balık (beyaz etli) * 80 gr. tereyağı 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı zencefil (toz) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 3 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
Limonlu mısır keki Mısır unu, un ve kabartma tozunu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Yumurta beyazları ile şekeri ilave edin ve koyulaşana kadar çırpın. Yumurta karışımına unlu karışım, limon kabuğu, limon suyu, vanilya, yağ ve kremayı ekleyip, iyice karıştırın. Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayıp, tabanına biraz mısır unu serpin. Hazırladığınız karışımı kalıba koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki dilimleyerek, krema ve erik ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER * 1 su bardağı mısır unu * 1,5 su bardağı un * 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu * 2 adet yumurta * 3 adet yumurtanın beyazı * 1 su bardağı tozşeker * 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) * 2/3 su bardağı limon suyu * (2-3 adet limonun suyu) * 1 tatlı kaşığı vanilya * Yarım su bardağı zeytinyağı * 2/3 su bardağı krema
Kabaklı börek 4adet yufkadan birini tepsiye yayın. Üç kabağı rendeleyin. 1 su bardağı beyaz peynir, 2 adet yumurta, yarım demet dereotunu karıştırın. Hazırladığınız harcın bir kısmını birinci yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı kapatın. Onun da üzerine harcın bir kısmını koyun. Üçüncü yufkayı üzerine kapatın. Kalan harcın tamamını serpip, son yufkayı kapatın. Bir kasenin içinde 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvıyağı çırpın. En üstteki yufkanın üzerine dökün. Yufkaların, tepsinin dışına taşan kenarlarını içine doğru kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 4 adet yufka * 3 adet kabak * 1 su bardağı beyaz peynir * 2 adet yumurta * Yarım demet dereotu * 1 su bardağı süt * 1 adet yumurta * Yarım su bardağı sıvıyağ
|