Lezzet güneşi
Limonlu kek Un, tereyağı ve şekeri hamur kıvamına gelene kadar karıştırıp yağlanmış bir kek kalıbına bastırarak yayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurta, un, kabartma tozu ve limon kabuğunu karıştırıp pişirdiğiniz hamurun üzerine dökün. En üste de yan yana gelecek şekilde limon dilimlerini dizin ve pudra şekerini serpip 25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 12 su bardağı un * Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı * 2 çorba kaşığı şeker * 2 adet yumurta * 2 çorba kaşığı un * Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu *Yarım adet limonun kabuğu * 2 adet limon (İnce yarım halka dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı pudra şekeri veren bir umut, bir ve tek dostumsun.
|