|
|
'En akıllıyım' dedi notere de tasdikletti
Dünyanın en akıllı kişisi olduğunu notere tasdik ettiren ERDAL DEMİRKIRAN, 'beyni etkin kullanma' yöntemi dediği öğretisi 'Kashna' ile 5 yılda aralarında siyasetçi ve emniyet personelinin de bulunduğu 115 bin kişiye seminer verdi.
Erdal Demirkıran, üniversitede epey içine kapanık ve kendi deyimiyle 'pasif' bir öğrenciydi. Bu kalıptan çıkması gerekiyordu. Özgüven kazanmak için farklı yöntemler kullandı ve kendini 'dünyanın en akıllı insanı' olduğuna inandırdı. Artık ne pasifti ne de içine kapanık. 1993'te Bahçelievler 10. Noteri aksi ispatlanamadığı için Demirkıran'ın 'Dünyanın En Akıllı İnsanı' olduğunu tasdik etti. Özel bir şirkette ticaret müdürü olarak çalışan Demirkıran, herkesin kendine "Madem sen dünyanın en akıllı adamısın, neden bir şeyler icat etmiyorsun?" diye sormasıyla da yeni bir hayata adım attı.
KASHNA ÖĞRETİSİ Arkadaşları haklıydı, 'dünyanın en akıllı adamıyım' diye dolaşmakla olmuyordu. Edison ampulü, Newton yerçekimini bulmuştu. Demirkıran karar verdi; yeni Edisonlar, yeni Newtonlar yetiştirecekti. İlk işi, o güne kadar üzerinde çalıştığı 'Kashna, Dahi Yetiştirme Programı'nı tamamlamak oldu. Demirkıran, bu programı şöyle açıklıyor: "Öz gelecek, az uyuma, beyni etkin kullanma, ikna metotları, başarı formülleri, zaman yönetimi ve özgüven. Yani birisi bir şeyi yapsa da yapamasa da sen yapabilirsin." 34 yaşındaki Erdal Demirkıran, öğretisini insanlara anlatmak için kapı kapı gezdi. Sonunda insanların başarı grafiğinde yükselişe neden olduğu fark edildi. Demirkıran ile öğrenciler daha başarılı oluyor, şirketlerde üretim kapasitesi artıyordu.
SEMİNERLERE KOŞUYOR "Yaşamadığım hiçbir şeyi anlatacak kadar güçlü bir oyuncu değilim. Sadece insanların sahip olduğu değerleri fark etmelerini sağlıyorum" diyen Demirkıran, seminerden seminere koşuyor. Yurtdışında da müşterileri olan akıllı adam; çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, şirketler, vakıflar, dershaneler ve hatta partilerin seçim çalışmalarında bile adaylara seminerler veriyor. Erdal Demirkıran'ın bir de 'tinerciler köyü' adını verdiği bir projesi bulunuyor. Demirkıran, 'Tinerciler Köyü'nde kendi öğretileriyle çocukları eğiterek, topluma yararlı bireyler haline getirebileceğini söylüyor.
GÜNGÖR KARAKUŞ
|