kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sarı otobüs dünyayı keşfe davet ediyor
Sarı otobüs dünyayı keşfe davet ediyor

Kara yoluyla Hindistan, İran, Katmandu gibi Doğu ülkelerine düzenlenen 2-3 ay süreli Overland turlarında; törenlere, ayinlere, kutlamalara katılıp, gidilen bölgelerde ev ziyaretleri yapabilirsiniz.

Yazları 'yazlığa', kışları 'kayağa', bayram tatillerinde ise 'memlekete' gitmek herkes için alışıldık bir durum. Ama sırtına çantayı alıp uzak diyarlara gitmek, farklı kültürleri tanımak isteyenler için 'Overland' farklı bir alternatif. Tarih, coğrafya ve geleneksel yaşam açısından dünyanın en ilginç ülkelerine yapılan, uzun süreli karayolu gezileri olarak tanımlanan 'Overland', gezginleri maceraya çağırıyor. 1970'lerde hippilerin başlattığı otobüs turları, 10-12 kişilik ekiplerle yapılıyor ve 2-3 ay boyunca sürüyor. Fotoğrafevi tarafından düzenlenen 'Overland' turları ile hiç tanımadığınız 10 kişiyle birlikte, bir otobüse atlayıp; İran'a, Hindistan'a, Katmandu'ya gidebilirsiniz. Bu ülkelerin insanları ve kültürleriyle tanışabilir, onların evlerine misafir olup düğünlerine, ayinlerine katılabilirsiniz.

GİDİLECEK YER DEĞİŞİYOR
Fotoğraf sanatçısı, serbest gazeteci, yazar ve gezgin Özcan Yurdalan, Overland turlarında varılması hedeflenen yerin belli ancak izlenecek rotanın görülüp konaklanacak yerlerin durumuna göre değişebileceğini söylüyor: "Yolcular, gidilecek yerler hakkında gerekli ön araştırmayı ve asgari kişisel programlarını yaparak, ilgi alanlarını belirleyerek yola çıkıyor. Ana konaklarda otobüs, bir otele ya da kamp yerine çekiliyor. Hareket günü-saatine kadar isteyen bağımsız bir program uygulayabileceği gibi, oraları en iyi bilenlerin önerisi doğrultusunda yapılan toplu gezilere de katılabiliyor. Yurdalan, bu yolculuklarda turist imajından mümkün olduğunca uzak kalındığını söylüyor.

TURİSTİK GEZİ DEĞİL
Özcan Yurdalan, "Geçtiğimiz yerlerde yaşamlara tanık olmaya çalışıyoruz. Tören, ayin, kutlamalara katılma ve evlerde konaklama şansımız oluyor. Turist gibi değil, yaşayarak, hissederek tanıyoruz" diye anlatıyor Overland turlarını. Bu uzun yolculuklarda yardımlaşma, özveri ve paylaşmanın esas olduğunu belirten Yurdalan, seferlere katılanların kaçınılmaz olarak ortaya çıkan sorunları yine elbirliğiyle ve ekip ruhu içinde çözmeye çalıştıklarını söylüyor. Herhangi bir yaş sınırı olmayan turlar hakkında bilgi almak için tel: (0212) 249 02 02 / www.fotografevi.com.

Geziye katılmak isteyenler için...
Geziye katılmak isteyenlerin yanlarında bulundurmaları gereken malzeme listesi şöyle: Her türlü kaybolma ve çalınma riskine karşı giysilerin içinde tutulacak gizli cüzdan, dört mevsimlik giysi, büyük ve küçük sırt çantası, ilaç, fotoğraf makinesi, küçük teyp, video kamera, uyku tulumu, otobüste kullanılacak bir sandalet ve yürüyüşler için sağlam bir yürüyüş ayakkabısı, mendil, çakı, el feneri, su matarası, çay kupası, güneş koruyucu krem, küçük hediyeler, kalem ve not defteri.

SARI OTOBÜSTE NELER VAR?
Sarı otobüsün arka bölümünde yer alan koltuklar, ranzaya dönüşebiliyor. 10 kişinin uyuyabildiği otobüste yataklar bulunuyor. Bagajda bir mutfak, aracın içinde ise sekiz kişinin karşılıklı oturup çalışabileceği iki masa, tuvalet ve duş yer alıyor.

FİYATLAR NEYE GÖRE DEĞİŞİYOR?
Turların fiyatları rotaya göre değişiyor. Hangi rota olursa olsun katılımcıların günlük 10 dolar kadar bir harcaması oluyor. Bu yıl düzenlenecek turlar ve fiyatları şöyle: İran: 800 dolar, Suriye-Ürdün: 800 dolar, İstanbul-Katmandu (İran, Pakistan, Hindistan, Nepal hattı): 2300 dolar.

Ceren BAYAR

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ask acısı öldürür
 Önce tedavi sonra ders
 Sevgililerini o giydiriyor
 Eskisini babasına verdi yenisini kendine aldı
 Üstü kapalı evlilik teklifi
 'En akıllıyım' dedi notere de tasdikletti
 450 çocuk okuttular
 Yaban ördekleri yem bulamıyor
 Gelibolu anıları sanal ortamda hayat buldu
 6 yeni film VİZYONDA
 Zihinsel özürlüler üretime katılıyor
 Dünyanın en iyi ayakkabıları
 Vakit çok zor geçiyorsa
 Sevgi Sözcükleri
 Degrade şeritli örtü
HAKAN & UTKU
Ne olacak bu CHP'nin hali?
CHP, Eskişehir'de...
AYŞE TÜTER
Ballı şeftali
Şeftalileri soyup, ikiye bölün ve...
Metil alkolü içki sanıp içtiler
Araçta unutulan bir şişedeki sıvıyı içki zanneden otobüs muavini iki...
Dilara'nın büyük dramı
Anne karnında geçirdiği beyin kanaması sonucu beyninde kist oluşan...
Bebeği çamaşır makinesine attılar
Pendik'teki korkunç olayda, çığlıklar üzerine eve gelen komşular,...
Ortak düğün kıyafeti!
Ortak düğün kıyafeti!
Ender Mermerci ve kızlarının giyime ne kadar meraklı olduğu ve...
Londra'da yaptırmış
Londra'da yaptırmış
Çocuk sahibi olmak için elini çabuk tutmayan ve yaşı geçen...
Holly para basıyor
Holly para basıyor
Tarkan'ın 'Şımarık' parçasını 'Kis Kis' adıyla seslendirip dünya...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.