kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayakkabı ve çanta kıyafetlerin kimliğini başkalaştırır
Ayakkabıda çağ atladık
Ayakkabı ve çanta kıyafetlerin kimliğini başkalaştırır

Ayakkabı ve çanta kıyafetlerin kimliğini başkalaştırır

Biz kara kışla boğuşurken, modaeimarka oldu Ayakkabı ve çanta, bir kıyafetin en önemli tamamlayıcılarıdır. Jean pantolonla, t-shirt'ün altına giyilen topuklu, şık bir ayakkabı, bir anda farklı bir silüet olur. Dünyada birçok ülkede ayakkabı üzerine okullar var. Ülkemizde de son yıllarda ayakkabı tasarımına, sektörüne dair olumlu gelişmeler var.

İyi haftalar... Alışık olmadığımız günler yaşıyoruz. Kara kışla haşır neşir, günlük hayatımızı sürdürmeye uğraşıyoruz. Ben özellikle bahar aylarını severim. Fakat baharı hiç bu kadar özlemle beklememiştim. Geçen hafta Borusan Holding'in sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen Cemil İpekçi çalışması, gazete ve televizyonlarda geniş yer aldı. Cemil İpekçi'nin 30 yıllık sanat hayatını anlatan sergi ve İpekçi'nin yaz koleksiyonu gerçekten görülmeye değer. Tasarım dünyasıyla ilgili herkesin sergiyi mutlaka gezmesi gerekiyor. İpekçi'nin yaz koleksiyonu da Şamanizm'den İslamiyet'e geçişi simgeleyen, kendi tarzını koruduğu, birçok alanda yaratıcılığını kullandığı 90 parçadan oluşan bir koleksiyon. Tüm defileyi keyifle ve beğeniyle izledim. Koleksiyonda kıyafetlerin dışında özenle çalışılmış terlik, çanta gibi aksesuvarlar yer alıyor. Benim en çok beğendiğim parçalar, otantik hasır plaj çantaları oldu. Cemil İpekçi'yi bu özenli çalışması için tebrik ediyorum ve nice 30 yıllar diliyorum.

KIYAFETİ AYAKKABI VE
Söz ayakkabılardan, aksesuvarlardan açılmışken kadınların ayakkabı ve çanta tutkularından bahsetmek istiyorum. Düşünüyorum da genellikle ayakkabı ve çanta alışverişlerinde ihtiyaçlarımızı göz önüne almadan alışveriş yapıyoruz. Kimi zaman sadece bir kez kullanacağımız, kimi zaman da hiç kullanamayacağımız ayakkabı ve çantalara gönlümüzü kaptırabiliyoruz. Galiba, bizleri bu konuda kontrolsüz hale getiren etken sadece kadın olmamız, aksesuvarlara cezbolan ruhumuz değil; bu sektörün inanılmaz gelişimi, seçeneklerin çoğalması, büyüleyici yaratıcılıkta tasarımlar. Bence ayakkabı ve çanta, bir kıyafetin en önemli tamamlayıcıları. Çok şık bir ayakkabı dümdüz bir elbisenin tüm havasını değiştirir, onu bir gece elbisesi yapabilir. Jean pantolonla, t-shirt'ün altına giyilen topuklu, şık bir ayakkabı, bir anda farklı bir silüet olur. Günümüzde hayatımızda çok kullandığımız spor ayakkabılar, kısa bir süre öncesine kadar sadece spor ve yürüyüş yaparken kullanırken, tasarımcıların farklı yorumları, dokunuşlarıyla günlük hayatımızın vazgeçilmezleri, konforu oldular. Son olarak ülkemizde de büyük ilgi gören PUMA, 2004 yaz koleksiyonunu japon ayakkabı tasarımcısı Yasuhiro Mihara'ya teslim etti. Tasarımcı sadece spor ayakkabı fikrinden uzak rahat, konforlu, estetik şehir ayakkabıları tasarlamaya çalışmış.

AYAKKABI ÜZERİNE OKULLAR VAR
Ülkemizde de son yıllarda ayakkabı tasarımına, sektörüne dair gelişmeler var. Hotiç, Derimod gibi önde gelen markaların koleksiyonları, ciddi tasarım ekiplerinin ellerinde. Tasarımcılar giyim koleksiyonlarının dışında çanta-ayakkabı koleksiyonları ile de isimlerinden söz ettiriyor. İyi bir markanın yan line çalışmaları da aynı kalite, concept içinde olmalı. Özellikle ayakkabı bazı markalar için yan line olmaktan çıktı, daha ön plana geçen yıllık gelir kalemlerinin giyimin önüne geçtiği alan oldu. Ayakkabı, düşünülenin aksine eğitimi olan, tasarımı için giyimde olduğu gibi belirli birikimi, teknik bilgiyi, donanımı gerektiren bir alan. Dünyada birçok ülkede bunun üzerine okullar var. Birçok tasarım okulu ayakkabı-çanta tasarımını, bünyeleri içinde ayrı bir yerde tutuyor. Geçenlerde www.modaturkiye.com sitesinde gezerken, ayakkabı tasarımcısı Deniz Leblebici'nin sayfasına göz attım. Gerçekten özgün, modern tasarımlar. Aynı zamanda bildiğiniz gibi, başarılı tasarımcımız Yazbukey, Hotiç'in kış koleksiyonu için çalışmalar yapmıştı. Umarım ülkemizde buna dair olumlu gelişmeler, çalışmalar oluşur, devam eder, örnekler çoğalır. Soğuk kış günlerinde, keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiyle...
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 150 milyarlık ilaç dağıttılar
 Şeker sayesinde sağlıklı yaşıyor
 DURU lmuyor!
 Yılmaz Erdoğan'a sosyetik danışman
 Bir çarşı uyanıyor
 Soğuk, hayvanları kötü etkiliyor
 Gerçeğin 1001 yüzü
 Beyazperdede adliye filmleri var
 Galerilerden
 Sizin evliliğiniz hangisi?
 Sevgi Sözcükleri
 Güllü bantlı yastık
YÜKSEL AYTUĞ
Akademi Türkiye Başlıyor
atv'nin heyecanla beklenen...
HAKAN & UTKU
Temel Reis Karasakal Safinaz ıspanak, vs...
Baykal'ın...
AYŞE TÜTER
Çeşnili brokoli
Yağı ısıtıp, kimyon tohumu, kişniş ve...
Şimdi de onun için ağlıyorlar
Antrenörlerini iki ay önce kalp krizine kurban veren basketbolcuları...
Hanımağa emredince cinayet için izin aldı!
Yerel seçimdeki rakibine gözdağı vermek için tuttuğu tetikçiyi başka...
Gövde gösterisi yaptı
28 Mart seçimlerinde yeniden aday olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa...
Mustafa ruh ikizim gibi
Mustafa ruh ikizim gibi
Gülben Ergen her kapanan kapının ardından bir aydınlık doğduğuna...
'Fasting' kurbanı
'Fasting' kurbanı
Bağırsağı delindiği için geçen hafta İstanbul Cerrahi...
Jones'un kötü kaderi
Jones'un kötü kaderi
Ünlü sinema yıldızı Catherine Zeta Jones'un başı Nicole...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.