Fasulyeli patates
Kaynayan bol suya patatesleri kabukları ile atıp yumuşayana kadar haşlayın. Fasulyeleri 4 santim boyunda kırın. Kaynayan az tuzlu bol suya atıp istenilen sertlikte haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve şekeri ufak bir kavanozda özleşene kadar çalkalayın. Patatesleri soğumadan soyun. Çukur bir kapta kaşık yardımıyla iri iri kırıklayın. Çalkaladığınız zeytinyağı karışımın yarısını üzerine döküp karıştırın. Soğuyan fasulyeleri katın. Kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Maydanoz ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER -3 adet patates -250 gram taze fasulye -1,5 kahve fincanı zeytinyağı -1 kahve fincanı limon suyu -1 tatlı kaşığı karabiber -1 çay kaşığı hardal -1 tatlı kaşığı toz şeker -5 dal maydanoz
|