|
|
Piliç etli tirit
But, havuç, soğan ve maydanozu bir tencereye koyun. Etin üzerini örtecek büyüklükte tabak kapatın ve üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin ve tuz ilave edin. Butları kendi suyu içinde soğutup, etleri kemiksiz, iri parçalara ayırın. Soğanı çatalla ezip, havuçları 3 santim uzunluğunda kesin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp ufalanmış ekmek içini ilave edin ve kısık ateşte ekmekler sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını ısıtıp, fıstık ve bademleri de sararıncaya kadar soteleyin. İçine kavrulmuş ekmek, kuşüzümü, tarçın, karanfil ve yenibaharı ekleyip, harmanlayın. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisinin ortasına 3-4 santim kalınlığında yayıp, üzerine etleri yerleştirin. Ezdiğiniz soğanı etlerin üzerine sürüp, havuçları serpiştirin. Üzerine haşladığınız sudan yarım su bardağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER: * 1 küçük paket piliç but * 2 adet havuç (2'ye bölünmüş) * 2 adet orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş) * 8-10 dal maydanoz * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet bayat ekmek (ufalanmış) * 1 çorba kaşığı çamfıstığı * 100 gram badem (beyazlatılmış, iri kıyılmış) * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı toz karanfil * 1 tatlı kaşığı yenibahar * Tuz, karabiber
|