kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Azrail'e yine çalım attı
Azrail'in bir adım önünde

İki depremde de enkazdan çıkan İlknur Hemşire, 'Deprem olmaz' diye taşındığı Konya'da çöken binadan zor kurtuldu.

Hemşire İlknur Ateş, 17 Ağustos depremine, tatil için gittiği Adapazarı'nda yakalandı. Ailesiyle oturdukları bina ağır hasar aldı. Yıkıntı ve çatlakların arasından sağ çıkan İlknur Hemşire, yaralar sarıldıktan sonra görev yeri Bolu Hastanesi'ne gitti.

KURTARMA ÇALIŞMASI SIRASINDA BİNA ÇÖKTÜ
İlknur Ateş üç ay sonra bu kez Düzce depremiyle sarsıldı. İnsanları kurtarmaya çabalarken çöken bir binanın altında kaldı. Korku dolu saatler sonrasında enkazdan çıkarıldı. Kaburgaları hasar görmüş, psikolojisi bozulmuştu.

ÜÇ DAKİKA SONRA ÇIKSA ENKAZ ALTINDA KALACAKTI
Doktor
"Depremsiz yere git" deyince Konya'ya tayin istedi. 15 gün önce Zümrüt Apartmanı'na taşındı. Borçla 8 milyarlık eşya aldı. Bayram için valizini hazırladı. İşte unuttuğu şarj aletini almak için erken çıktı, bina çöktü...


***

Azrail'e yine çalım attı

Adapazarı'nda 17 Ağustos depreminden kurtuldu ama hemşire olarak çalıştığı Bolu'da göçük altında kaldı. İlknur Ateş, Konya'daki faciadan da kıl payı kurtuldu..

İlknur Ateş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğunda 20 yaşındaydı. Çok sevdiği hemşirelik mesleğini yapabilmek için tayininin çıktığı Bolu'daki devlet hastanesinde işe başladı. İlknur hemşire, her yıl tatil için gittiği Adapazarı'ndaki ailesinin yanına gitmek için 1999 yılının temmuz ayında işinden izin aldı.Ve hayatının en kötü günlerinden birini yaşayacağını bilmeden yola çıktı.

ÖNCE 17 AĞUSTOS...
Adapazarı'na vardığında ailesiyle kucaklaşıp hasret gideren İlknur hemşire, bu mutlu gecenin ardından yatağına girdiğinde evleri birden sallanmaya başladı. Deprem oluyordu. Yıkılmak üzere olan evlerinden ailesiyle birlikte kurtulmayı başaran İlknur hemşire, bu şokun ardından Bolu'daki görevinin başına geri döndü.

SONRA DÜZCE DEPREMİ
Ancak deprem genç hemşirenin peşini bırakmadı. Bu üzücü olaydan 3 ay sonra, 12 Kasım'da meydana gelen Düzce depreminde arama kurtarma çalışmalarında görev alan İlknur hemşire, burada da büyük bir talihsizlik yaşadı. Bir kişiyi kurtarmak için girdiği bina, genç hemşirenin üzerine yıkıldı. Göçükten yaralı olarak kurtulan İlknur Ateş, yaşadığı psikolojik çöküntünün ardından tedavi gördü ve deprem kuşağında olmayan bir şehre, yani Konya'ya tayinini istedi. Genç kız 3 yıl önce yerleştiği Konya'da üçüncü kez ölümden döndü. Evinden dışarı çıkan ve birkaç adım atan Ateş, kopan gürültüyle irkildi arkasına dönüp baktığında ise 15 gün önce taşındığı Zümrüt Apartmanı'nın yerle bir olduğunu gördü. Üç yıl önce Konya'ya yerleşip Nalçacı Doğumevi'nde çalışmaya başlayan Ateş, Konya Selçuklu'da çöken Zümrüt Apartmanı'nda 15 gün önce ev kiraladı. Bayram tatilinde Adapazarı'ndaki ailesini ziyarete gitmek için valizini hazırlayıp, çalıştığı doğum evine gitmek isteyen Ateş, evden çıktığı anda bina yıkıldı.

FELAKET GETİRİYORUM
Üçüncü kez büyük bir felaketten kurtulan Ateş'in hayatını bu kez hastanede unuttuğu telefonunun şarj aleti kurtardı. Şarj cihazını almak için evden erken çıktığını söyleyen Ateş, "Tam sokağın başına geldiğimde büyük bir gürültü ve toz bulutu etrafımı sardı. İnanın çöken binanın kendi oturduğum ev olduğu çok sonra fark ettim. Şimdi düşünüyorum da gittiğim her yere felaketi de sürüklüyorum galiba?" diye konuştu.

'KOMŞU TEYZENİN CESEDİNİ GÖRÜNCE KAHROLDUM'
İlknur Ateş, 15 gün önce taşınmasına rağmen, komşuların kendisine çok yardımcı olduğu belirterek, şunları söyledi: "Kısa zamanda tanıyıp kaynaştığım insanların enkaz altından cesetlerinin çıktığını gördükçe kahroluyorum. Oysa işim ve yaşadıklarım gereği ceset görmeye alışığım. En çok iş dönüşü beni kapıda karşılayıp, 'kızım ihtiyacın var mı?' diye soran, her fırsatta bana yabancılık hissettirmemeye çalışan komşu teyzemin cesedini görünce kötü oldum."

'Binadan çatırtılar geliyordu'
İLKNUR hemşire 15 gün önce taşındığı evden çatırtılar geldiğini söyleyerek, "15 gün önce taşındığım evden çıtırtılar geldiğini duydum. Ama seslerin kalorifer peteklerinden çıkmış olabileceğini düşündüm. Kapıcının eşine ve bana yardımcı olmaya çalışan teyzeye durumu sordum. Onlar da bu sesleri duyduklarını ve kalorifer peteklerinden gelebileceğini söylediler. Bunun üzerine ben de o seslere alışmaya çalıştım" diye konuştu. Binanın çökmesi üzerine ilk gelen ekiple birlikte hemen arama kurtarma çalışmalarına katılan Ateş, enkaz başından bir an olsun ayrılmadığını söylüyor. Hemşire Ateş iki deprem geçirdiğini belirterek, "Zamanında ben bu durumdaydım, göçük altında yardım bekliyordum. Şimdi ben her şeyimle yardım ediyorum ve olası bir facia karşısında ilk önce gidecek olan insan yine benim. Çünkü, ben bu korkuyu zamanında birçok kez yaşadım" diye konuşuyor.

Behzat MİSER-Fatih CANITEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 G.Saray beğenmedi UEFA final verdi
 Sorumlular bedelini ödeyecek
 'Bu yaşanan bir cinayettir'
 Jandarma müteahhitler arasına köstebek soktu
 Ders çalışırken ölüme yakalandı
 Özet haber
 Hamile eşini 8 saatte hastaneye yetiştirdi
 Şehitliğe komşu genelev
 Bilirkişiler 'Baro'su
 Eve Dönüş için süre bugün doluyor
 Camiye üniformayla giden astsubay
 'Üç Fidan'a iade-i itibar için girişim
ÖMER LÜTFİ METE
'Üniforma ile namaz'
Haber ilginç:
"Üniformayla...
REFİK DURBAŞ
Sigara kullanımında tuzak
SABAH Posta Kutusu'nda 25 Ocak...
SAVAŞ AY
Küçük kızları kim öldürüyor?..
"Polis işi savsaklıyor...
HINCAL ULUÇ
"Vurun kahpeye.." Ama hangi kahpeye..
Medyamıza...
UMUR TALU
Ödül çok şeydir, ama her şey değil!
Önceki gün...
Erdoğan’dan Annan’a özel mektup
KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, müzakereler için New York’a gidiyor.
Rum lider "Fedakârlığa hazırız" dedi
Rum kesimi meclis başkanı Hristofyas, çözüm bulunmasından sonra...
İlhanda mutlu son
İlhanda mutlu son
"Yuvamda kalıyorum" diyen İlhan'ın resti tuttu. Yıllık 3 milyon dolar...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.