Kayısı "Avustralya'da... İspanya'da... Diğer Akdeniz ülkelerinde" de yetişiyor. Ama "onların kayısısı" rafta bekliyor. Malatya kayısısı ise "kapış kapış." Neden? Kayısı kralı "Erzurumlu Bülent Milli" nin yanıtı: - Onların kayısısı kurutulunca ekşi oluyor... Ama kurutulunca tatlanan tek kayısı, bizimki. Singapur'da "Amerika'dan gelen kayısı da" satılıyor. Sadece Singapur'da değil, Hong Kong'da da. "Civar ülkelerde" de. Demek Amerikan kayısısı da "Malatya kayısısı gibi tatlı." Biz "bunları" söyleyince... Bülent Milli "gibisi fazla" diye tepki gösterdi: - Amerika, Malatya kayısısını alıyor... Uzakdoğu'ya satıyor... Bakın... Paketin üzerinde ne yazıyor. Baktık. Pakette "ABD ile ilgili yazılar" var. Ama en altında bir yerde de "Türkiye" deniyor, "Malatya" deniyor. Bülent Milli: - Zaten tüketici Malatya yazısını görmese bu kayısıya elini sürmez ki.