EGE Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Danışmanı Prof. Dr. Sezgin Ünal ile zenginleştirilmiş ekmek uygulamasını konuştuk. Ünal, uygulama sırasında hedef kitlenin iyi belirlenmesi gerektiğini belirterek şu yorumu yaptı: "Hangi vitamin ve mineral ne miktarda konacak, birincisi bu önemli. Örneğin ABD'de üretim sırasında meydana gelen kaybın sıfırlanması isteniyor, yani doğal içeriğin dışında bir vitamin takviyesi önerilmiyor. Ayrıca bu iş Türkiye'de hangi kesim için yapılacak? Eğer Etiler'deki market ile sınırlı kalacaksa anlamı yok, çünkü o kesimde zaten vitamin eksikliği yok. Ancak kırsal kesim ve varoşta tüketilebilirse yarar sağlar."