Grip gözü de vuruyor
Giderek artan grip salgını, göz sağlığı için de tehdit oluşturuyor. Gribal enfeksiyon öncesi ortaya çıkan kızarıklık, çapaklanma, sulanma ve ışıktan rahatsız olma gibi belirtiler, göz enfeksiyonunun habercisi olarak nitelendiriliyor
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Bavbek, grip salgınlarındaki artışlara paralel olarak son aylarda göz nezlesi gibi enfeksiyonlarda da büyük artış kaydedildiğini söyledi.
BELİRTİSİ KIZARIKLIK Göz enfeksiyonları ile gribal enfeksiyonu yapan virüslerin genelde aynı aileden olduğunu belirten Bavbek, gribal enfeksiyonların öncesinde, sırasında ve sonrasında göz enfeksiyonları oluşabileceğini kaydetti. Bavbek, göz enfeksiyonlarının, gribal enfeksiyon başlamadan önce kızarıklık, çapaklanma, sulanma, ışıktan rahatsız olma gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti.
BİR HAFTA SÜRÜYOR Grip sırasında azalan vücut direncine paralel olarak ortaya çıkan göz enfeksiyonlarının, kulak önünde veya kulak arkası bezelerde şişlikle ortaya çıkabildiğini anlatan Dr. Tayfun Bavbek, griple ortaya çıkan göz enfeksiyonlarının seyrinin genellikle bir hafta sürebildiğini belirtti.
TEDAVİ EDİLMELİ Gribal enfeksiyonlarda bilinen en iyi tedavinin istirahat olduğunu söyleyen Dr. Bavbek, göz enfeksiyonlarının tedavisinde öncelikli olarak yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Griple birlikte, gözlerinde belirtileri gören hastalarımızın derhal bir göz hekimine müracaat etmeleri lazım. Gribal enfeksiyonun tedavisinden ayrı olarak, bu hastalarımıza spesifik göz antibiyotikleri, gözü temizleyici solüsyonlar vererek, özel bir tedavi şeması oluşturuyoruz. Sadece gribal enfeksiyonun tedavisi ile gözdeki enfeksiyonlar geçmez. Tedavi, hiçbir zararlı etki bırakmadan sorunu çözümlüyor. Tedavi edilmezse, normalde enfeksiyon yapmayacak diğer mikroplar da güç kazanarak, enfeksiyona neden olabiliyor. Dolayısıyla göz enfeksiyonunun bir an önce tedavi edilmesi gerekir."
|