|
|
Ekmekli elma tatlısı
ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı suyla şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Tost ekmeğinin kenarlarını çıkarın. 1 su bardağı sütü, yumurta ve vanilya ile çırpın. Ekmekleri bu karışıma bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Elmaları soyup, rendeleyin. 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay bardağı fındık, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı kuru üzüm, portakal kabuğu, incir, 2 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın. Ekmeklerin üzerine harcı eşit oranda yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız ekmeklerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyip, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) 6 dilim dost ekmeği 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 paket vanilya 4 adet ekşi elma 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı fındık 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2 adet kuru incir 2 çorba kaşığı pudraşekeri 1 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
|