Hamsi böreği
HAMSİLERİN kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün. Margarini tavada eritip, hamsileri ekleyerek soteleyin ve soğuması için bekletin. İçine ince kıyılmış taze soğanı, 1 çay kaşığı kekiği, tuz, karabiber, nane ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, harmanlayın. Yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Ucuna 1 kaşık hazırlanan içten koyup, muska şeklinde sarın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Roka ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) o 250 gram hamsi o 1 çay kaşığı margarin o 1 çay kaşığı kekik o 1 demet taze soğan o 1 çorba kaşığı nane o Yarım demet maydanoz o 2 adet yufka o Tuz, karabiber o Kızartmak İçin: Sıvıyağ
|