|
|
Gökkuşağı köftesi
Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvıyağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim. Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım. Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivribiber yerleştirelim. Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tabağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım.
MALZEMELER (6 kişilik) 3 adet havuç 3 adet patates 2 çorba kaşığı süt Yumurta Yarım kg. az yağlı kıyma 1 adet soğan 1 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı kimyon 5 diş sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 adet domates 3-4 adet sivribiber 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar Sos İçin: 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 diş dövülmüş sarmısak 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet tavuk suyu tableti 1 tatlı kaşığı şeker
|