|
|
Çeşnili kavurma
BİR tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı alıp, kızdırın. Küçük doğranmış sarmısak ve defne yaprağını ekleyin. Bir iki kez çevirip, etleri ilave edin. Etlerin rengi değişene dek 5 dakika soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup, kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın. Kısık ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana dek pişirin. Bir kaşık yardımı ile çevirerek ateşte kavurun. Diğer bir tavada, kalan tereyağında küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın. Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp, etlere ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve kekiği koyup, harmanlayın. Servis tabağına alın. Dilerseniz pilav ile birlikte servis yapın.
Pilav için: 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirip servis yapın.
MALZEMELER: (8 kişilik) *2 çorba kaşığı tereyağı *1 kg. kuşbaşı et (koyunun kol tarafından) *2 diş sarmısak *1 adet defne yaprağı *İkişer havuç, patates *Bir demet taze soğan *Bir demet dereotu *Tuz, karabiber, kekik
|