kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Kamu zarar etmesin tazminat istemiyorum'
'Kamu zarar etmesin tazminat istemiyorum'
Kentbank'ta tablo neydi?

'Kamu zarar etmesin tazminat istemiyorum'


Kentbank'ın eski sabihi Mustafa Süzer, Danıştay'ın kararına karşın, devlete zarar vermemek için tazminat davası açmayacak.

KENTBANK'IN eski patronu, işadamı Mustafa Süzer, bankasına haksız el konulduğuna ilişkin Danıştay kararına rağmen, kamuyu zarara uğratmamak için tazminat davası açmayacağını söyledi. Süzer, bir dönem sahibi olduğu Kentbank'a el konulmasına ilişkin BDDK kararının Danıştay tarafından iptaline dönük süreci SABAH'a değerlendirdi. Süzer, şunları söyledi:

BİR KAZAYDI
* Hukukun Üstünlüğü: Türkiye'de hukuk devleti kurallarının işlediği görülüyor. Ancak süreç henüz devam ediyor. Kazadır, her insanın başına gelir. Biz, gerçeğin ortaya çıkmasına seviniyoruz. Başından beri bu işte yanlışlık olduğunu bütün Türkiye piyasası biliyordu.

* İdari Yargının Rolü: Danıştay çok titiz davranıyor. Kendimizi Danıştay'a anlatabildiğimizi düşünüyoruz. 35 kişilik heyete gerçekleri anlatmak, üstelik ispat yükümlülüğü ile herşeyi ortaya koymak, kolay değil.

* Ayrım Yapılmalı: Birkaç yanlış iş yapan oldu diye sistemin bütününü görmezden gelmemek lazım. 1997 Asya Krizi, 1998 Rusya Krizi, 1999 Marmara Depremi, 2000 Kasım Krizi, 2001 Şubat Krizi bunları hep birlikte yaşadık. Bu kadar zorlu bir atmosferde, bankasının durumu nispeten bozulan kişilere karşı böyle davranılmamalıydı.

* Sektörde Değişim: 1999'dan bu yana Bankalar Yasası 4-5 kez değişti. 3-4 Hazine Bakanı, 2 BDDK Başkanı gitti. Aslında yanlış bir dönemdi. O koşullarda ayrım yapılması belki zordu. İnşallah bu olaylar bir daha Türkiye'nin başına gelmez.

BANKACILIK ZOR
* Moral Faktör: Bankamıza el konulduktan sonra yeni iş yapamadık. İşlerimizi genişletme yoluna gidemedik. Haliyle moralimiz de bozuldu. Ancak borçlu bir grup değildik. Hiçbir bankaya borcumuz yoktu. Olsaydı, işler daha zor olurdu.

* Bankacılığa Döner mi: Hukuki süreci herhangi bir şeyden kurtulmak için işletmedik. Şu anda bankacılık yapmak için koşullar hiç uygun değil. Ancak Danıştay'daki dava nihai olarak lehimize sonuçlanırsa, bu kararın gereğini de yaparız. Bunun dışında, tazminat davası açmayı, kamuya zarar vermeyi ise düşünmüyorum.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 'Komisyon fazla naz yapmasın'
 '1 liraya özelleştirme yapma noktasına geldik'
 Hızlı interneti özel sektör de satacak
 TESK, sanayiciyi boykotla tehdit etti
 Küçükler kapısına tek tek kilit vuruyor
 Sermaye artıran şirketler
Sis alevleri sakladı
Darende'de sis yüzünden çevreden fark edilemeyen yangında beş kişi...
Küfür eden babasının başını keserle parçaladı
KAYSERİ'DE baba oğul kavgası kanlı bitti. Talas Bahçelievler...
Beyoğlu Markiz'ine kavuştu
Beyoğlu Markiz'ine kavuştu
Beyoğlu'nun simgelerinden biri olan tarihi Markiz Pastanesi ve Markiz...
Sosyete Bunları Konuşuyor
Sosyete Bunları Konuşuyor
1000 KİŞİLİK DÜĞÜN
Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu...
IMKB
E: 17,997 D:% 2.00
DOLAR
S: 1,414,000 D:% -0.07
EURO
S: 1,761,000 D:% -0.06
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.