Kakaolu yoğurt tatlısı
ŞEKERİ su ile 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, soğutun. Bir karıştırma kabının içinde yumurta ve şekeri 10 dakika çırpın. Eritilip, soğutulmuş margarini, limon suyu ve kabuğunu, irmiği, unu, kabartma tozunu ve yoğurdu karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün. Bir gece dinlendirin. Arzuya göre süslenerek servis yapın.
MALZEMELER: *1 paket margarin *3 yumurta *1 su bardağı şeker *2 su bardağı irmik *1 bardak un *1 kabartma tozu *1 su bardağı yoğurt *1 limon kabuğu rendesi ve suyu *2 kaşık kakao *Hindistan cevizi
Şerbeti: *3 bardak şeker *3 bardak su *1 limon suyu
|