kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kur'an kursuna Sezer rötuşu...
Kuran kursları silbaştan oluyor

CUMHURBAŞKANI Sezer ile Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun görüşmesinin ardından, Kuran kurslarıyla ilgili yönetmelik yeniden ele alınacak.


***

Kur'an kursuna Sezer rötuşu...

Diyanet İşleri Başkanlığı kamuoyunda çok tartışılan ve 24 Kasım'da yürürlüğe giren Kuran Kursları Yönetmeliği'nin değiştirileceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, kamuoyunun tepkisini çeken Kur'an Kursu Yönetmelik Değişikliği'nin bir kez daha gözden geçirilmesini istedi. Diyanet, yönetmeliği yeniden ele almayı ve bazı maddelerini değiştirmeyi kararlaştırdı. Okulların Kur'an kurslarına tahsis edilmesine ve akşam saatlerinde de kurs açılmasına olanak tanıyan yönetmelik için devreye giren Sezer, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu ile ayrı ayrı görüştü. Sezer, Prof. Bardakoğlu'na, Kur'an kursları ile ilgili yönetmelik değişikliğine niçin gerek duyulduğunu sordu ve ilk ağızdan bilgi almak istediğini belirtti. Sezer, "Bu değişiklik ve sonrasında yaşanan tartışmalar kamuoyunu olduğu gibi beni de rahatsız etti" dedi. Bardakoğlu ise yaptıkları değişikliğin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Biz illegal ya da yer altındaki kursları gözetim ve denetime almak için bu değişikliği yaptık. Hükümet ile hiçbir siyasi bağı yok. Herkes, bu kursların devletin gözetim ve denetimi altında olmasını istiyor. Yönetmelik de bunun için hazırlandı. Başka bir amacımız yoktu ama yanlış anlaşıldı. Bu kadar yanlış anlaşılmak, beni de rahatsız etti" diye konuştu. Bardakoğlu, "Cumhurbaşkanı ve kamuoyunun kaygılarını giderecek düzenlemeyi her zaman yapmaya hazırız" mesajı da verdi. Sezer de böyle bir değişikliğin kamuoyu ve kendisini rahatlatacağını bildirdi. Yönetmeliğin, yaz kursları için pansiyon açılmasına ilişkin hükümlerin çıkartılacağı, akşam kurslarına gitmek için de 18 yaş ve üstünde olma zorunluluğu getirileceği bildirildi. Yapılacak değişikliklerin önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlaması bekleniyor.

PANSİYONLARA DENETİM
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kur'an kurslarının yanında yer alan ve büyük çoğunluğu tarikatların etkisi altına giren pansiyonlar ile ilgili önlem almayı planladığı bildirildi. Bu kapsamda, pansiyonların "öğrenci yurdu" statüsüne getirilmesi ve denetiminin Milli Eğitim Bakanlığı'na bırakılması gündeme geldi. Yönetmelik değişikliği yapıldıktan sonra illegal, bodrumlarda açılan kurslarının kapatılmasının gündeme geleceği öğrenildi. Bunun için gerekirse, polisiye tedbirler bile kullanılmasının düşünüldüğü bildirildi. Bardakoğlu, Cumhurbaşkanı Sezer ile görüştükten sonra Başbakanlık'a gelerek Devlet Bakanı Aydın'a bilgi verdi. Daha sonra Bakan Aydın da Çankaya Köşkü'ne çıktı. Aydın, "Vatandaştan gelen Kuran eğitimi talepleri üzerine Valilikler ve İl Müftülükleri ile temasa geçildi. Bu yönde bir ihtiyacın bulunduğu tespit edildi. Diyanet İşleri Teşkilat Kanunu'nun verdiği yetkiyle Kuran kurslarının devletin denetiminde yapılmasına ilişkin görüş oluştu. 13 Kasım'da Başbakanlık'a gönderilen yönetmelik değişikliği 24 Kasım'da yayımlandı" dedi. Başbakan Erdoğan, yönetmeliğin iptal edileceği yönündeki bilgilerin hatırlatılması üzerine, "Bilgi vermesi gerekenler size bilgi verir" dedi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise aynı soruya " Diyanet İşleri Başkanı açıklama yapacak" yanıtını verdi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TBMM'de 'hesap günü'
 'Hükümet kapkaççılık yapıyor'
 'Başları önlerinde geziyorlar'
 Abdullah Gül'ün dediği oldu
 Taliban, İran'ı da korkutuyor
 ABD'den Kıbrıs baskısı, İncirlik sözü
 Yüce Divan oturumu
 Süreç nasıl işleyecek?
 Türbanlı öğretmen valiyi kızdırdı
YAVUZ DONAT
Meclis'teki hava
Salı saat 14.30... Meclis'te öğle...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 16.20
"Sevimli Kahramanlar"
 Kanal D 17.10
"Scooby Doo"
 TRT 1 16.00
"Ayrılsak da Beraberiz"
Yılın fotoğrafları
2003 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde dünyanın iki büyük...
Chirac-Cardinale ilişkisi Tunus'ta alevlendi mi?
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Tunus ziyaretinde yanına ünlü...
Turizme el attı
Turizme el attı
Bodrum'daki Halikarnas Disko'nun mülk sahibi olan Ceyla...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.