kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TBMM'de 'hesap günü'
TBMM'de 'hesap günü'

Meclis'te yapılan oylama sonucunda eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski bakan Recep Önal hakkında soruşturma açılması kararı çıktı.

TÜRKİYE'NİN bir dönemine damga vuran siyasiler hakkındaki yolsuzluk dosyaları Meclis'te açıldı. DSP-MHPANAP hükümetinin Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile 19 Şubat 2001 krizi sırasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenen Recep Önal hakkında soruşturma açılması 17'ye karşı 409 oyla kabul edildi. CHP'li Kemal Derviş, "mesai arkadaşları" hakkında oy kullanmak istemediği için Meclis'ten ayrıldı. Çok sayıda CHP'li oylamaya katılmazken, ret, çekinser ve boş toplam 29 oyun da CHP'liler tarafından kullanıldığı bildirildi. TBMM Genel Kurulu'nda dün tarihi bir gün yaşandı. AKP ve CHP'nin, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve beş eski bakan hakkında verdiği soruşturma önergeleri görüşüldü. Genel Kurul'da ilk ele alınan Hüsamettin Özkan ve Recep Önal'ın, Halk Bankası yöneticileri ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu başta olmak üzere çeşitli kurumların uyarılarını dikkate almayıp, gerekli işlemleri yapmadığı, yöneticiler hakkında yargılama izni vermeyip kuruma zarara uğratmaları iddialarını içeren soruşturma önergesi oldu. Önerge, AKP'li Hüseyin Besli ve 63 arkadaşı tarafından verildi.

AKP'LİLER KONUŞTU
Özkan ve Önal önergesi ile ilgili sadece AKP'li milletvekilleri söz istedi. CHP'liler konuşmamayı tercih etti. AKP Bilecik Milletvekili ve Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu üyesi Fahrettin Poyraz, komisyonunda konuyla ilgili yapılan araştırmaları anlattı ve "Kredilerin veriliş aşamasında Özkan ne kadar ilgiliydi?" ilgiliydi?" dedi. Poyraz, ticari sır gerekçesiyle Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun bir çok bilgiye ulaşamadığını, bunun için soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. AKP Samsun Milletvekili Demir de Özkan'ın, hakkında soruşturma raporları bulunan banka yöneticilerinin yargılanması için gerekli izni vermemesini ve bunları görevde tutmaya devam etmesini eleştirdi. AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu da, iddiaların araştırılması için bir soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

ÖZKAN VE ÖNAL GELMEDİ
Milletvekillerinin konuşmalarından sonra oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, savunmalarını yapmak üzere Hüsamettin Özkan ile Recep Önal'ı kürsüye davet etti. Ancak Özkan ve Önal Meclis'e gelmedi. Genel Kurul'da daha sonra önergenin oylamasına geçildi. Gizli yapılan oylama sonunda Özkan ve Önal hakkında soruşturma komisyonu kurulması kabul edildi. Oylamaya 438 milletvekili katılırken, 409 milletvekili kabul oyu kullandı. Oylamada, 17 ret, 10 çekinser, 2 de boş oy çıktı. Ret, çekinser ve boş oyların CHP'liler tarafından kullanıldığı belirtildi. Oylamaya 112 milletvekili de katılmadı. AKP'li grup yöneticileri, mazeretli 30 kişi bulunduğunu, diğerleri ile birlikte eksikliklerinin 50'ye çıkabileceğini belirtti ve "Katılmayanların büyük çoğunluğu CHP'den" dediler. Genel Kurul'da ayrıca, Mesut Yılmaz, Güneş Taner, Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan ile ilgili soruşturma önergeleri de ele alındı.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Hükümet kapkaççılık yapıyor'
 'Başları önlerinde geziyorlar'
 Abdullah Gül'ün dediği oldu
 Kur'an kursuna Sezer rötuşu...
 Taliban, İran'ı da korkutuyor
 ABD'den Kıbrıs baskısı, İncirlik sözü
 Yüce Divan oturumu
 Süreç nasıl işleyecek?
 Türbanlı öğretmen valiyi kızdırdı
YAVUZ DONAT
Meclis'teki hava
Salı saat 14.30... Meclis'te öğle...
 atv 16.30
"Kaç Para"
 Show TV 16.00
"Türk Sineması"
 Star 16.50
"Süper Kahramanlar"
 Kanal D 16.20
"Sevimli Kahramanlar"
 Kanal D 17.10
"Scooby Doo"
 TRT 1 16.00
"Ayrılsak da Beraberiz"
Yılın fotoğrafları
2003 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde dünyanın iki büyük...
Chirac-Cardinale ilişkisi Tunus'ta alevlendi mi?
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Tunus ziyaretinde yanına ünlü...
Turizme el attı
Turizme el attı
Bodrum'daki Halikarnas Disko'nun mülk sahibi olan Ceyla...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.