Açıkta satılan yoğurt sağlığı tehdit ediyor
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barbaros Özer, açıkta satılan yoğurtların üretim ve satışının ilkel koşullarda gerçekleştirilmesi nedeniyle, TSE değerlerinden 40 bin kat daha fazla 'e. koli' ve 'stafilokok' grubu bakteri içerdiğini söyledi. Özer, hijyenik koşullarda üretilen ve satılan yoğurdun çok faydalı olduğunu belirterek sözlerini şöylü sürdürdü: ''Hijyen koşullarına uyulmadan üretilen yoğurtlarda, insan sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturan ve mide bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olan e. koli ve stafilokok grubu bakteriler, yüksek değerlerde bulunur.''
|