
Aşura Günü'nde kardeşlik mesajı
Hz. Muhammed'İn torunu imam Hz.Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1362'nci yıldönümünde anmak amacıyla Halkalı'da dün "Aşura Matemi" töreni düzenlendi.
Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı Halkalı Meydanı'na, yası ifade eden siyah kıyafetleriyle gelen genç, yaşlı binlerce Caferi Kerbela faciasının anlatıldığı tiyatro gösterisini izlerken, gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Caferi lider Selahattin Özgündüz, Hz. Hüseyin için gözyaşı dökmenin bir vefa ve insanlık borcu olduğunu söyleyerek "Bugünün, Alevi ve Sünni bütün halkımızın duygularına tercüman olduğunu memnuniyetle görmekteyiz" dedi. Konuşmasında "Yaşasın Cumhuriyet" diyen Özgündüz, töreni cumhuriyet sayesinde gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.
LÜBNAN'DA İSE ORTALIĞI KAN GÖTÜRDÜ
Lübnan'da Şii Müslümanlar, Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in öldürülüşünü 10 gün sürecek törenlerle anıyor. 10 gün sürecek olan anma törenlerinde Şii Müslümanlar sopalarla ve bıçaklarla kendileri vücutlarından kan gelene kadar dövüyorlar. Törenler sırasında Hizbullah ve Emel militanları arasında çatışmalar çıktı. Lübnan ordu birliklerinin de müdahale ettiği çatışmalarda toplam 20 kişi yaralandı.
Zuhal ERGÜZEL
|