kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

81 hastanın dosyası yeni den inceleniyor

KTÜ Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda iki yıldır araştırma görevlisi olarak çalışan Dr. Ali Aydın aslında uzun zamandır hastanede bir şeylerin ters gittiğinin farkındaydı. İki yıldan beri dosyalarda yazılan tanılarla yapılan ameliyatlar arasında farklılık olduğunu gözlemlemişti.

Aydın, bu farklılıkları ortaya koymak için çok detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Önce dosyalarda yazılan bilgilerin birer fotokopisini alan Aydın, daha sonra yapılan ameliyatları takip etti. Sinüzit teşhisi ya da nefes darlığı teşhisi konulan bir hastanın burun estetiği, dosyasında göğsünde kist teşhisi konulan bir hastanın ise göğüs estetiği, fıtık teşhisi konulan bir hastanın ise karın gerdirme operasyonu geçirdiğini görmek Aydın için hiç sürpriz olmadı.. Bunun üzerine hastanede yaşananları bir şikâyet dilekçesiyle Cumhurbaşkanlığı'na yazılı olarak gönderince skandal da ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Hastanedeki 81 ameliyatın dosyası mercek altına alındı. Aralarında rektör ve iki vali yardımcısının eşleri ile öğretmen, hemşire ve hatırlı bürokrat eşlerinin de bulunduğu kişilere başka tanılarla estetik yapıldığının belirlenmesiyle devletin milyarlarca lira zarara uğratıldığı da açığa çıktı. Olayla ilgili Farabi Hastanesi Başhekimliği ve Trabzon Valiliği'nin yürüttüğü soruşturma sürdürülüyor. KTÜ Başhekimi Prof. Dr. Asım Örem ise, konuyu incelemek için dahiliye uzmanları ve cerrahlardan oluşan bir kurul oluşturulduğunu belirtti. Hakkında suç duyurusunda bulunulan KTÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu ise ameliyatların estetikle ilgisi olmadığını söylüyor. Kutlu,bunların hastaların ağrılarının giderilmesi için gerekli olan operasyonlar olduğunu öne sürdü.

BBG'nin 'Öykü'sü de burnunuyaptırmış!
Trabzon birkaç gündür "estetik" skandalıyla çalkalanıyor. Halkın da büyük tepkisini çeken skandalın boyutları genişlerken, farklı iddialar ve isimler de ortaya atılıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda 2 yıldır çalışan Dr. Ali Aydın'ın yaptığı araştırmayla ortaya çıkan skandalda TV ekranlarında Biri Bizi Gözetliyor adlı programın sunucusu olarak izlediğimiz Öykü Serter'in bile adı geçiyor. Aydın'ın iddiasına göre üniversiteden bir profesörün yakını olan güzel sunucuya, 2000 yılında farklı bir tanı konularak burun estetiği yapılmış!

Rektör, apar topar ödeme yapıverdi!
Skandalın ortaya çıkmasıyla estetik ameliyat olanlar arasında da panik başladı. KTÜ Rektörü Türkay Tüdeş'in eşi Jeoloji Bölümü asistanlarında eşi Dr Şule de 3 hafta önce gizlice göğüslerini dikleştirmiş, ayrıca doğumdan sonra meydana gelen karnındaki sarkmayı düzelttirmişti. Kayıtlarda ise rahatsızlıkların nedeni farklı gözüküyordu. Rektör Türkay Tüdeş apar topar eşinin ameliyat parası 1 milyar 300 milyon lirayı ödedi. Ancak hastane yetkilileri, rektörün evrakta sahtecilik yaptığını öne sürdü. Ameliyat olan Tüdeş ise skandaldan sonra sokağa bile çıkmıyor!

Dedektif gibi iz sürdü
Dikkati sonucunda skandalı ortaya çıkaran araştırma görevlisi Dr. Ali Aydın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne yazdıği dilekçede baskı altında olduğunu ancak yine de korkmadığını ve adının açıklanmasında bir sakınca olmadığını belirtiyor.

Ersin RAMOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır