kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Koruma tutuklandı

Finansbank şubesini soymaya çalışan 2 kişiyi vurarak öldüren güvenlik görevlisi Bozkurt, "Zaruret sınırını aşarak" öldürmek suçundan tutuklandı

Kadıköyde Finansbank Kazasker Şubesi'ni silahla soymaya çalışan Suat Durmuş ve Mustafa Muratoğlu'nu silahla vurarak öldüren güvenlik görevlisi Engin Bozkurt dün çıkarıldığı Kadıköy Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, Bozkurt'u 'zaruret sınırını aşmak suretiyle iki kişiyi öldürmek' suçundan tutukladı. Bozkurt'un avukatı karara itiraz edeceklerini açıkladı. Tedavi gördüğü Özel Göztepe Hastanesi'nden adliyeye çelik yelekle getirilen Bozkurt, buradan kelepçeli olarak çıktı. Adli Tabiplik'te muayene edilen Bozkurt'a bunundaki kırık nedeniyle 15 günlük iş göremez raporu da verildi. Tutuklama kararı öncesinde duruşmada kendini savunan Bozkurt, "Soyguncular da bana silah çekmişti. Kendimi korumak için ateş ettim" dedi.

SOYGUN NASIL GELİŞTİ?
Finansbank Kazasker Şubesi'ndeki soygun girişimi şöyle gelişti: Mustafa Muratoğlu ve Suat Durmuş, Finansbank Kazasker Şubesi'ne geldi. Mustafa Muratoğlu veznede işleme başlarken; Suat Durmuş da bankanın içine yönelerek güvenlik görevlisinin yanına gitti. Suat Durmuş, silahını çekerek güvenlik görevlisi Engin Bozkurt'un silahını istedi; Mustafa Muratoğlu da silahını veznedara yöneltti. Güvenlik görevlisi Bozkurt, silahını vermeyi kabul etmeyerek Suat Durmuş'a kafa attı. Bunun üzerine Suat Durmuş da silahını doğrultarak tetiğe dokundu. Fakat silah ateş almadı. Suat Durmuş, namluya yeni bir kurşun sürmek istedi. Bu sırada Engin Bozkurt, Suat Durmuş'un üzerine atladı. Güvenlik görevlisinin direndiğini gören Suat Durmuş, ateş almayan silahını kaldırarak banka güvenlik görevlisi Bozkurt'un suratına vurdu. Aldığı darbe ile burnu kırılan güvenlik görevlisi Bozkurt ile soyguncu Durmuş yerde boğuşmaya başladı. Engin Bozkurt silahını çekerek ateşledi. Kurşunlardan ikisi Durmuş'un bacaklarına geldi.

YERDEKİ YARALIYA ATEŞ
Bu sırada paraları alan ve bankadan çıkmak isteyen Mustafa Muratoğlu, güvenlik görevlisi Engin Bozkurt ile Suat Durmuş'un boğuştuğunu görünce arkadaşını kurtarmak için Bozkurt'un yüzüne birkaç tekme attı. Engin Bozkurt'un yüzünden aldığı darbeler nedeniyle duraklamasından yararlanan yaralı haldeki Suat Durmuş ve Mustafa Muratoğlu, bankadan çıktı. Bu sırada, kendine gelen Engin Bozkurt soyguncuların ardından dışarı fırladı ve silahını ateşledi. Mustafa Muratoğlu, başından vurularak öldü. Birkaç adım ötesindeki Suat Durmuş sırtından üçüncü kurşun yarasını aldı ve yere yıkıldı. Engin Bozkurt, yerde yaralı halde yatan Suat Durmuş'un karnına bir el daha ateş etti. Bu sırada bankada bulunanlar, Engin Bozkurt'u, "Ne yapıyorsun? O zaten yaralı" diyerek durdurdu.

AYRINTILAR SAKLANDI
Olayla ilgili olarak üst düzey emniyet yetkilileri şöyle konuştu: "Olayın bu şekilde duyurularak banka güvenlik görevlisinin korunmak istenmesi, diğer güvenlik görevlilerinin herhangi bir olay anında akıllarında soru işareti kalmadan görevlerini yerine getirmeleri için olabilir. Bu sebeple ayrıntılar kamuoyuna verilmemiştir. Fakat olayda bir de kastı aşma olayı mevcut ise kimse bunu gizleyemez. Olayın arkasında duramaz."

Olayla ilgili olarak akıllarda kalan soru işaretleri üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, soygun yapmak isterken öldürülen Mustafa Muratoğlu'nun cep telefonunun bulunmadığını belirledi. Her iki sanığa ait cep telefonu dökümleri de istenerek olayla ilgili üçüncü şahısların da bulunma ihtimali araştırılıyor. Muratoğlu'nun yakın çevresine 10 milyar lira kumar borcu bulunduğu tespit edildi.

HUKUKÇULAR NE DEDİ?

"Ortada iki cinayet var"
* Bakırköy eski Başsavcısı Celil Demircioğlu, Bozkurt'un tutuklanmasının yerinde olduğunu söyledi. Bozkurt'un uyarı ateşi açması gerektiğini hatırlatan Demircioğlu, "Ortada iki cinayet var" dedi.

* Prof. Dr. Sulhi Dönmezer "Tutuklama kararının veren mahkeme güvenlik görevlisinin de tabi olduğu "Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun 16. maddesinde yer alan silah kullanmaya ilişkin hükümlerde belirtilen sınırların aşıldığını düşünmüş. Mahkeme bu durum karşısında öldürmenin gerekli olmadığına kanaat getirmiştir' dedi.

Vurulanların aileleri : 'Adalet yerini bulmuş oldu'
Bozkurt'un vurarak öldürdüğü soyguncular Mustafa Muratoğlu ve Suat Durmuş'un aileleri tutuklama kararıyla ilgili olarak "Adalet yerini buldu" yorumu yaptı. Mustafa Muratoğlu'nun babası Ali Muratoğlu, "Adaletin yerini bulması iyi oldu" dedi. Suat Durmuş'un eşi Nigar Durmuş ise, "Adaletin devamını bekliyorum. Güvenlik görevlisi eşime yere düştükten sonra bir kere daha ateş etmiş ve resmen öldürmek istemiş. İki tane avukat tuttuk, peşini bırakmayacağız" dedi.

İhsan DEMİR - Cihat MAT - Celal YILDIZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır