kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

500 milyon dolarlık GalataPort projesi

TDİ, zengin turist gemilerini çekmek için Eminönü, Tophane ve Beyoğlu'nu yenileyecek. Bu yıl 12 milyon turist bekleyen Türkiye zengin turist çekmek için atağa kalktı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), 10 yıldır üzerinde çalıştığı GalataPort projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. TDİ, Eminönü yarımadası, Salıpazarı, Tophane ve Beyoğlu'un içine alacak GalataPort ile turistik bir bölge yaratacak. 2002 sonunda ihaleye çıkacak projenin 400-500 milyon dolara malolması bekleniyor.

Bitiş tarihi ise 2005 yılını bulacak GalataPort'ta bütün tarihi eserler korunurken, dev alışveriş merkezleri, yer altı otoparkları ve restoranlar inşa edilecek. TDİ'nin en büyük hedefi ise deniz yoluyla gelen zengin turist sayısını artırabilmek. Dev proje önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıklara sunulacak. Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Genel Müdürü Erkan Arıkan, projenin hayata geçirilmesiyle turizme büyük katma değer sağlanacağını söyledi.

TDİ, ayrıca kruvaziyer turizmindeki olumsuzlukların giderilmesi için yolcu gemilerine yapılan hizmet ve yolcu giriş-çıkış ücretlerinde de indirim kararı aldı.

Genel Müdür Arıkan, kruvaziyer turizminin Akdeniz çanağındaki ülkeler için yılda 20 milyar dolara yakın bir iş hacmi bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin kruvaziyer turizminin bu yıl, 11 Eylül sonrasındaki olaylardan olumsuz etkilendiği söyledi. Bu nedenle 43 yolcu gemisinin Türkiye'ye gelmekten vazgeçtiğini, iptal edilen uğrak sayısının da 341 olduğunu anlatan Arıkan, kruvaziyer turizminden geçen yıl Türkiye'ye 120 milyon dolar kazandırdığını, bu rakamın bu yıl yüzde 50 düşmesinin beklendiğini kaydetti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır