kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ziraat ve Halkbank kredi faizini düşürdü

Ziraat ve Halk Bankası kredi faizlerini düşürüyor. Kamu Bankaları Ortak Yönetimi Kurulu, 1 Nisan'dan itibaren banka kaynaklı her türlü TL kredi faiz oranının yüzde 70'e, döviz kredisi faiz oranının da yüzde 9'a düşürülmesine karar verdi.

Kamu bankaları halen TL kredilerinde yüzde 75, döviz kredilerinde ise yüzde 12 faiz uyguluyor. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, Halkbank'ın esnaf ve sanatkara 2002 yılı boyunca yüzde 55'ten kredi kullandırmasına yönelik yasal çerçevenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca Bakanlar Kurulu, Halk ve Ziraat Bankalarının kapatıldığı ilçelerde en az bir bankanın diğer bankanın da görevlerini üstlenerek faaliyetini sürdürmesine karar verdi.

BANKALARA EK VERGİ SÜRESi
Gelirler Genel Müdürü M. Akif Hamzaçebi ise Maliye'ye başvuruda bulunan bankaların Geçici Vergi Beyanname verme süresinin 15 Şubat 2002'den itibaren 45 gün uzatıldığını açıkladı.

Hamzaçebi imzasıyla İMKB'ye gönderilen yazıda, "4743 sayılı Mali Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile getirilen düzenlemelerin uygulanmasına yönelik, Bankacılık Sektörü Yeniden Yapılandırma Programı'nın Uygulama Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yer alan hususlar gözönünde bulundurularak mali tabloların daha sağlıklı oluşturulması açısından Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunan bankalara 213 sayılı Vergi Usül Kanunu'nun 17. maddesi uyarınca Geçici Vergi Beyanname verme süresi 15 Şubat 2002"den itibaren 45 gün uzatılmıştır."

'Nisan'da gidiyorum'
Vural Akışık, geçen hafta SABAH'ta yayınlanan 'görevi bırakıyor' haberine dün açıklık getirdi. Bir yıldır Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Akışık, SABAH'ın haberini doğrulayarak Nisan'da yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını söyledi. Akışık, "Bu koltukta üzerime düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğimi düşünüyorum. Artık yapacak işim kalmadı" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır